Čerņihivā krievu raķetes triecienā septiņi bojāgājušie

Krievijas karaspēka raidītai raķetei sestdienas, 19.augusta, rītā trāpot Čerņihivas centrā, nogalināti septiņi cilvēki, pavēstīja pilsētas mēra pienākumu izpildītājs Oleksandrs Lomako.

Pilsētā izsludinātas trīs dienu sēras.

“Atbilstoši situācijai plkst.15.25 teroristu uzbrukumā pilsētas centrā cietuši 117 cilvēki, no viņiem septiņi gājuši bojā,” platformā “Telegram” pavēstīja pilsētas vadītājs.

Bojāgājušo vidū ir viens bērns.

Krievijas karaspēks sestdien, 19.augustā, plkst.11.30 Čerņihivas centrā veica triecienu ar ballistisko raķeti Drāmas teātrim.

Teātrī tobrīd notika dronu izstāde, un tur bija daudz civilistu.

Par to, ka Čerņihivā sestdien būs dronu izstāde, tika ziņots iepriekš. Tiesa, netika atklāts, kur tieši tā notiks.

“Notika dronu ražotāju izstāde. Un tieši tur atlidoja raķete,” nacionālā telemaratona ēterā sacīja žurnāliste Oleksandra Denisenko, kas pati atradās traģēdijas vietā, bet pirms raķetes atlidošanas paspēja nokļūt patvertnē.

Trieciena mērķis, šķiet, bija tieši izstāde, par kuru kāds bija nodevis informāciju, pieļāva žurnāliste.

Parādoties pirmajām aplēsēm par upuru skaitu Ukrainas ziemeļu pilsētā, tika ziņots par pieciem nogalinātajiem, bet tagad bojāgājušo skaits pieaudzis līdz septiņiem.

Divas minūtes pirms raķetes atlidošanas atskanējis gaisa trauksmes signāls, un daudzi cilvēki, kas atradās ielās vai teātra telpās – vairāki desmiti cilvēku -, paspēja nokāpt patvertnē.

“Daudzus cilvēkus tas paglāba no nenovēršamas nāves,” telemaratona ēterā sacīja iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.

Trieciena rezultātā sapostīts teātra jumts, tad sācies ugunsgrēks, paziņoja Valsts Ārkārtas situāciju dienests.

“Krievu raķete trāpīja tieši pilsētas centrā, mūsu Čerņihivā,” platformā Telegram pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

“Laukums, politehniskā universitāte, teātris. Parasta sestdiena, ko Krievija pārvērtusi sāpju un zaudējuma dienā. Ir bojāgājušie, ir ievainotie,” norādīja prezidents.

Ukrainas Gaisa spēki brīdināja par raķešu triecienu draudiem Čerņihivas, Poltavas un Sumu apgabalos. Vēlāk arī par dronu triecienu draudiem Čerņihivas apgabalā.

Lasiet arī: Ukraiņi notriekuši 15 no 17 Krievijas palaistajiem droniem Shahed

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas