Cik naudas Latvijas iedzīvotāji atvēlēs Ziemassvētku dāvanām?

Latvijā 55% iedzīvotāju Ziemassvētkus plāno svinēt savās mājās, liecina “Gemius” internetā veiktās aptaujas dati.

Tostarp 29% savās mājās uzņems ciemiņus, bet 26% aptaujāto viesus neuzņems.

Tikmēr 23% aptaujas dalībnieku plāno doties ciemos pie radiem vai draugiem. Vēl 12% respondentu norādījuši, ka svētkus nesvinēs, bet 5% vēl nebija izlēmuši, kā pavadīs Ziemassvētkus.

Aptaujas dati arī liecina, ka 2% Latvijas iedzīvotāju svētkos strādās, bet tikpat – dosies ceļojumā vai atradīsies ārpus Latvijas. Atsevišķi respondenti norādījuši, ka Ziemassvētkus atzīmēs viesu namā, dosies uz balli vai apmeklēs baznīcu, svinēs pie dabas vai restorānā, bet kāds respondents svētku laikā svinēs savu dzimšanas dienu.

Atbildot par plānotajiem tēriņiem svētku dāvanu iegādei, 41% respondentu norādījuši, ka dāvanām plāno tērēt līdz 100 eiro, no tiem 19% – līdz 50 eiro, bet 22% – no 50 līdz 100 eiro. Tikmēr 16% aptaujāto šogad dāvanu iegādei plāno tērēt no 101 līdz 200 eiro, bet tikpat plāno Ziemassvētku dāvanu tēriņiem atvēlēt summu virs 200 eiro.

Vēl 19% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka dāvanas šogad pirkt neplāno, bet 8% nebija izlēmuši, cik naudas gatavi tām tērēt.

Interneta aptaujā piedalījās 2127 iedzīvotāji. Aptauja veikta no 2023.gada 15.decembra līdz 20.decembrim, izmantojot “gemius AdHoc” ar izlecošo interneta anketu palīdzību, kas tika rādītas pēc nejaušības principa izvēlētiem interneta lietotājiem.

Lasiet arī: Policija uz ceļiem sāk rīkot papildu pārbaudes

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas