Dažviet termometra stabiņš vēl pakāpsies virs 0 grādu atzīmes, jaunnedēļ atkal paliks aukstāk

Piektdien, 12.janvārī, Latvijai pietuvosies ciklons no ziemeļiem. Tā centram šķērsojot valsts teritoriju, debesis lielākoties klās mākoņi, kas, sākot ar rītu, nesīs nokrišņus, galvenokārt sniegu un slapju sniegu.

Stiprāka snigšanas gaidāma valsts austrumos, tur sniega sega palielināsies par 5-7 cm. Īpaši piesardzīgiem jābūt tieši ceļa satiksmes dalībniekiem – snigšanas laikā redzamība būs apgrūtināta un ceļi būs slideni, brīdina sinoptiķi.

Nakts sākumā piekrastē ziemeļu vējš vēl brāzmās sasniegs 15 m/s, bet nakts gaitā tas iegriezīsies no rietumu puses un pavājināsies. Dienā valsts rietumu daļā ziemeļrietumu vējš iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, tas būs mērens līdz mēreni stiprs, brāzmās sasniedzot 15-17 m/s, bet austrumos vējš būs vājāks un pūtīs no austrumu puses. Ieplūstot aukstākai gaisa masai, naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -8…-13 grādiem, piekrastē -4…-8 grādi. Dienā gaiss iesils līdz -2…+3 grādiem, bet austrumos nebūs siltāks par -3…-8 grādiem.

Brīvdienās debesis būs mākoņainas, taču sestdien dažviet uzspīdēs arī kāds saules stars. Palaikam sagaidīsim sniegu, rietumos arī slapju sniegu un lietu – dažviet sniega sega pieaugs vēl par 1-4 cm. Brīžiem piekrastē vējš vēl brāzmās sasniegs 15-17 m/s, sestdien dominējot no ziemeļu puses, bet svētdien no dienvidiem. Sestdien laiks būs aukstāks nekā svētdien. Gan naktī, gan dienā gaisa temperatūra būs negatīva, austrumos nakts stundās tā var pazemināties pat līdz -19°. Naktī uz svētdienu termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par -14 grādi, bet dienā dažviet Kurzemē tas pakāpsies virs 0° atzīmes.

Arī jaunnedēļ laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Palaikam uzsnigs, brīžiem vējš kļūs brāzmains. Visas darba nedēļas garumā virs Latvijas dominēs aukstā gaisa masa no ziemeļiem, līdz ar to saglabāsies ziemīgi laikapstākļi – gan naktīs, gan dienās termometra stabiņš nepakāpsies virs 0° atzīmes.

Lasiet arī: FOTO | Rīgā ierodas Ukrainas prezidents Zelenskis

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas