Decembra izdevumiem Covid-19 uzliesmojuma dēļ pārdala teju divus miljonus

Valdība otrdien, 19.martā, atbalstīja Veselības ministrijas (VM) sagatavoto rīkojuma projektu, kas paredz atbalstīt apropriācijas pārdali 1,99 miljonu eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas 2023.gada decembrī radušies saistībā saistībā ar Covid-19 infekcijas uzliesmojumu un tā seku novēršanu.

Rīkojuma projekts paredz atbalstīt apropriācijas pārdali budžeta resora programmas “Finansējums veselības jomas pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.

Lasiet arī: Latvijā derīguma termiņa dēļ norakstīti 2,1 miljons vakcīnu pret Covid-19

Projekts paredz pārdalīt 169 906 eiro uz apakšprogrammu “Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšana stacionārās ārstniecības iestādēs” diagnostikai un ārstēšanai, bet 1 236 988 eiro uz apakšprogrammu “Plānveida stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšana”.

Vēl 588 301 eiro plānots pārdalīt pārējo ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai,

lai segtu izdevumus saistībā ar laboratorisko izmeklējumu veikšanu, individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu izmantošanai pakalpojumu sniegšanu, subakūtajai medicīniskajai rehabilitāciju un dinamiskai novērošanu.

VM norāda, ka 2023.gada rudens mēneši bija pirmie kopš pandēmijas sākuma, kad pilnībā atcelta obligātā sejas masku lietošana, mājas karantīna kontaktpersonām, kontaktpersonu apzināšana un ziņošana. Šī iemesla dēļ decembrī rudens vīrusu sezonā tika novērots Covid-19 saslimstības pieaugums. Pieaugot ar Covid-19 inficēto skaitam, pieauga veikto testu skaits slimnīcās, kā arī stacionāros palielinājās saslimušo skaits ar smagu slimības gaitu, kā rezultātā 2023.gada decembrī pieauga izdevumu apjoms Covid-19 pacientu ārstēšanai.

Lasiet arī: Politico: ES valstis izmet Covid-19 vakcīnas četru miljardu eiro vērtībā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas