Durovs apgalvo, ka Francijas iestādes izmantojušas “kļūdainu pieeju”

Lietotnes “Telegram” dibinātājs Pāvels Durovs, publicējot savā “Telegram” kanālā pirmos publiskos komentārus kopš viņa aizturēšanas pagājušajā mēnesī un notiekošās izmeklēšanas laikā Francijā, piektdienas, 6.septembra, agrā rītā paziņoja, ka Francijas iestādēm vajadzēja vērsties pie viņa uzņēmuma ar sūdzībām, nevis viņu aizturēt, un noliedza jebkādus pieņēmumus, ka šī lietotne ir “anarhisma paradīze ”, ziņo “Reuters”.

Viņš sacīja, ka izmeklēšana saistībā ar lietotni bija pārsteidzoša, jo Francijas iestādēm bija piekļuve “karstajai līnijai”, ko viņš palīdzējis izveidot, un iestādes jebkurā laikā varēja sazināties ar “Telegram” pārstāvi Eiropas Savienībā.

“Ja kāda valsts ir neapmierināta ar kādu interneta pakalpojumu, ierastā prakse ir uzsākt tiesvedību pret pašu pakalpojumu,” viņš rakstīja. “Izmantot likumus no pirms viedtālruņu ēras, lai apsūdzētu uzņēmuma vadītāju

par noziegumiem, ko viņa pārvaldītajā platformā izdarījušas trešās personas, ir kļūdaina pieeja.“

Viņš atzina, ka “Telegram” nav perfekts un apgalvoja, ka lietotāju skaita pieaugums līdz 950 miljoniem “radīja problēmas, kas atviegloja noziedznieku iespējas ļaunprātīgi izmantot mūsu platformu”.

“Taču apgalvojumi dažos plašsaziņas līdzekļos, ka “Telegram” ir sava veida anarhisma paradīze, ir absolūti nepatiesi,” viņš rakstīja. “Mēs katru dienu likvidējam miljoniem kaitīgu ierakstu un kanālu.”

Durovs, kurš ir dzimis Krievijā, bet tagad ir Francijas pilsonis, tika aizturēts pagājušā mēneša beigās Francijā saistībā ar izmeklēšanu par noziegumiem, kas saistīti ar bērnu pornogrāfiju, narkotiku tirdzniecību un krāpnieciskiem darījumiem šajā lietotnē.

Lasiet arī: Pēc Latvijas pieprasījumiem “Telegram” dzēsusi vairākus kanālus, bet informāciju par to veidotājiem nesniedz

Lasiet arī: “Telegram” apgalvo, ka arestētajam uzņēmuma dibinātājam Durovam “nav nekā slēpjama”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas