Dziesmu svētku biļešu tirdzniecības iepirkumu kritizē arī citi uzņēmumi

Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības iepirkuma specifikācijā ietvertas prasības un pienākumi, kas neietilpts biļešu pārdošanas platformas kompetencē, tā komentējot SIA Biļešu serviss vēršanos Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB), apstrīdot konkursa nolikumā ietvertos kritērijus, atzina platformas SIA Bezrindas.lv valdes priekšsēdētājs Gatis Sprūds.

Viņš skaidroja, ka ir līdzīgās domās kā Biļešu servisa vadība, tostarp jautājumā par iepirkumā noteikto prasību identificēt un uzskaitīt pasākuma riskus. «Pat, ja mēs mēģinātu pildīt šo funkciju, mums patlaban nav nedz tādas pieredzes, nedz arī personāla, kas varētu to kvalitatīvi veikt. Tāpat mēs uzskatām, ka vērtēšanu lielā mērā balstīt uz to, cik skaisti un plaši konkursa pretendents apraksta savu sistēmu, nav korekti,» sacīja Sprūds.

Bezrindas.lv vadības ieskatā, konkursā būtu jāvērtē biļešu pārdošanas sistēmas un tirgotāja reālā darbība, nevis apraksti, turklāt uzņēmumā uzsver, ka

konkursā ietvertā reālo tirdzniecības vietu prasība neatbilst laikmetam.

«Tas, ka kārtējo reizi mūsu seniori un pārējā sabiedrība tiks piespiesta stāvēt stundām ilgi rindās, mūsuprāt, ir daudz necilvēcīgāk, nekā izveidot gudru, tehnoloģijās balstītu risinājumu, kas nodrošinātu godīgas iespējas jebkuram, kas to vēlas, pieteikties biļešu iegādei, neriskējot ar savu veselību un neatgriežoties «padomjlaiku» rindu nostalģijā,» skaidroja Sprūds. Viņš sacīja, ka uzņēmums principiāli iestājas pret rindām, tāpēc Bezrindas.lv, visdrīzāk, nepiedalīsies nedz šajā, nedz arī citos līdzīgos iepirkumos.

Arī SIA Aula Events pārstāvji sacīja, ka sūdzības ir pamatotas. Uzņēmuma ieskatā konkursa nolikums var radīt augsni manipulācijām un korupcijai. Taujāti par to, vai Aula Events plāno pieteikties iepirkumam, tās pārstāvji atzīmēja, ka pieteikties vēlētos. Taču nolikumā ietvertas prasības, kas Aula Events neļauj kvalificēties, tāpēc piedāvājums iesniegts netiks.

SIA Biļešu paradīze valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis attiecās komentēt Biļešu servisa izvirzītos pārmetumus, norādot, ka Biļešu paradīze konkursā par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecību piedalīsies. Pieteikšanās šajā konkursā ir pagarināta līdz 6.februārim.

Lasiet arī: Konkurss dziesmusvētku biļešu tirdzniecībai «var radīt augsni manipulācijām un korupcijai»

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas