Ēģipte atver Rafas robežšķērsošanas punktu ārvalstniekiem un ievainotajiem palestīniešiem

Ēģipte trešdien, 1.novembrī, atvēra Rafas robežšķērsošanas punktu, lai ārvalstu valstspiederīgie izbrauktu no Gazas caur Ēģipti. Kopš Izraēlas un Hamās konflikta sākuma šī ir pirmā reize, kad tiek piešķirtas šādas izceļošanas atļaujas. Kā arī noteikts skaits ievainoto palestīniešu civiliedzīvotāju jau ir ieceļojuši Ēģiptē, lai saņemtu nepieciešamo medicīnisko palīdzību, ziņo Politico.

Pēc vienošanās starp Izraēlu, Ēģipti un Hamās, ko panāca ar Kataras starpniecību, tika apstiprināts to ārzemju pasu turētāju saraksts, kuri var izbraukt caur robežšķērsošanas punktu, ziņo aģentūra Reuters.

Tajā iekļauti cilvēki no Austrijas, Somijas, Čehijas, Lielbritānijas, Japānas, Bulgārijas, Indonēzijas, Austrālijas, Jordānijas un Somijas.

Sarakstā ir aptuveni 500 cilvēku, kuriem trešdien paredzēts izceļot,

ziņo Reuters. Kāds avots, kurš ir informēts par darījumu, sacījis, ka nav sagaidāms, ka trešdien visi 500 varēs izceļot.

Izraēla un Ēģipte ir vienojušās par to ārzemju pasu turētāju sarakstu, kuriem būs atļauts atstāt Gazu, un attiecīgās vēstniecības par to ir informētas, sacīja kāda Rietumu amatpersona.

Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrija vietnē X rakstīja: “Cik mums zināms, robežšķērsošanas punkts būs atvērts uz kontrolētiem un ierobežotiem laika periodiem, lai ļautu izbraukt konkrētām ārvalstnieku grupām un smagi ievainotiem cilvēkiem,” piebilstot, ka valstspiederīgo “izceļošana tuvākajās dienās notiks pakāpeniski”.

Ēģipte ir sagatavojusi lauka slimnīcu Šeihzuveidā, 15 km attālumā no Rafas, un atkarībā no pacientu stāvokļa nopietnības plāno dažus pacientus nosūtīt uz slimnīcu turpat vai uz kādu no netālu esošajām slimnīcām.

Tā kā Ēģipte ir piesardzīga attiecībā uz nedrošību pie robežas ar Gazu, Rafas robežšķērsošanas punktam drīkst pietuvoties tikai personas, kas saņēmušas Ēģiptes iestāžu drošības pielaidi, ziņo Reuters.

BNN jau ziņoja, ka pēc tam, kad Hamās 7.oktobrī nogalināja vairāk nekā 1400 cilvēku, Izraēla sāka prettriecienus visā Gazas joslā. Kā ziņo Hamās vadītā Veselības ministrija, triecienos ir miruši vairāk nekā 8 500 cilvēku, tostarp bērni.

Lasiet vairāk: VIDEO | Sprādziens Gazas slimnīcā: gan Izraēla, gan palestīniešu Islāma džihāds noliedz atbildību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas