FOTO un VIDEO| Ziņo par krievu brīvprātīgo militāru operāciju Krievijas iekšienē

Ukrainā karojošo krievu leģions Krievijas brīvība un Krievu brīvprātīgais korpuss veic operāciju Krievijas Belgorodas apgabala teritorijā, lai izveidotu “drošības zonu” Ukrainas civiliedzīvotāju aizsardzībai, pirmdien paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) pārstāvis Andrijs Jusovs.

Pēc viņa teiktā, operāciju veic tikai Krievijas pilsoņi.

Ap plkst.14 Krievijas brīvība un Krievu brīvprātīgais korpuss paziņoja, ka ir “atbrīvojuši” Kozinkas ciemu Belgorodas apgabalā un iekļuvuši Graivoronas apdzīvotajā vietā.

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs apstiprināja, ka Ukrainas diversantu grupa “iekļuva Graivoronas rajona teritorijā”. Pēc viņa teiktā, “Krievijas bruņotie spēki kopā ar robežsardzi, nacionālo gvardi un FSB veic nepieciešamos pasākumus ienaidnieka likvidēšanai”.

Ukrainas un Krievijas Telegram kanāli izplatījuši video, kurā Krievu brīvprātīgais korpusa pārstāvji apgalvo, ka atrodas netālu no Bezļudovkas Belgorodas apgabalā, Ļubimovkas, Čuroviču ciemiem Brjanskas apgabalā.

Savukārt Krievijas brīvība publicēja aicinājumu, aicinot krievus cīnīties pret Putina režīmu. Vēlāk viņi aicināja Krievijas pierobežas reģionu iedzīvotājus “palikt mājās un nepretoties”.

Parādījušās ziņas, ka šo divu vienību kaujinieki esot uzbrukuši Graivoronas robežkontroles punktam, kā rezultātā gājis bojā Krievijas robežsargs. Tīmeklī tiek arī izplatīts video par šo vienību militārās tehnikas pārvietošanos Krievijas teritorijā.

Lasiet arī: Krievijas uzņēmēji pieprasa sešu dienu darba nedēļu

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas