Francija ierosina policistiem Olimpisko spēļu laikā piešķirt prēmiju līdz pat 1 900 eiro

Francijas iekšlietu ministrs otrdien, 30.janvārī, izteicis piedāvājumu policistiem, piedāvājot prēmijas līdz pat 1 900 eiro apmērā, lai stimulētu viņus strādāt 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu laikā. Priekšlikuma mērķis ir risināt bažas par pietiekama policijas darbinieku skaita nodrošināšanu Olimpisko spēļu laikā, kas sakrīt ar Francijas lielāko atvaļinājumu sezonu no 26.jūlija līdz 11.augustam, ziņo Reuters.

Iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns (Gerald Darmanin) vietnē “X” apliecinājis policistiem, ka viņiem tiks piešķirti nepieciešamie līdzekļi, lai garantētu taisnīgu atalgojumu par viņu ieguldīto darbu 2024.gada Parīzes Olimpisko spēļu laikā,

papildus nodrošinot finansējumu sociālā atbalsta pasākumiem.

Policistu arodbiedrības ir kritizējušas valdību, jo tā pienācīgi neatzīstot to, ko policisti ziedos, lai strādātu 2024.gada Parīzes Olimpisko spēļu laikā, piemēram, atceļot atvaļinājuma plānus un gādājot par papildu bērnu aprūpi.

Arī paaugstinātā drošības trauksme un saspīlējums, kas saistīts ar konfliktu Gazā, ir saasinājis situāciju policistu vidū, kā rezultātā atsevišķi policisti rīkoja protestus.

Policisti, kuri piekritīs ņemt īsāku ikgadējo atvaļinājumu Olimpisko spēļu laikā, saņemšot prēmiju 1 000 eiro apmērā, kas var pieaugt līdz 1 600 eiro tiem policistiem, kuri atradīsies Olimpisko spēļu norises vietu tuvumā.

Papildu prēmijas 300 eiro apmērā tikšot piešķirtas policistiem, kas strādās Parīzē, robežkontroles punktos un lidostās.

Darmanēns sacīja, ka vēlas, lai Olimpisko spēļu laikā policisti būtu “100% mobilizēti”, taču viņš ir nolēmis laikā no jūnija līdz septembrim katram policistam piešķirt vismaz desmit dienas atvaļinājuma.

Lasiet arī: Parīzē uzbrucējs nogalina vienu, ievaino divus; vieš bažas par Parīzes Olimpisko spēļu drošību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas