Francijas iekšlietu ministrs brīdina par islāma draudiem Eiropai

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns (Gérald Darmanin) vizītes laikā ASV sacīja, ka Eiropā var atgriezties islāma terorisma draudi, raksta Politico.

Uzsverot pretterorisma sadarbības nozīmi starp izlūkošanas dienestiem abās Atlantijas okeāna malās, Darmanēns intervijā Agence France-Presse uzsvēra, ka Eiropai un jo īpaši Francijai galveno risku rada sunnītu terorisms. Runājot par problēmām, kas galvenokārt skar ASV, tostarp masu apšaudēm un rasisma jautājumiem, Darmanēns norādīja, ka amerikāņiem

nevajadzētu arī aizmirst to, kas ir galvenais drauds Eiropai, tas ir – islāma terorismu.

Francijas iekšlietu ministrs atgādināja par risku, ka var notikt līdzīgi uzbrukumi kā 2015.gadā Parīzē, kad tā sauktajā Bataklāna teātra uzbrukumā bojā gāja 130 personas.

Pēdējos gados Francija pieredzējusi vairākus teroristu uzbrukumus, tostarp policista saduršanu 2021.gadā. Šis notikums lika Francijas prezidentam Emanuelam Makronam paziņot, ka Francija nekad nepadosies islāmistu terorismam.

Darmanēns intervijā arī kritizēja ASV aiziešanu no Afganistānas un norādīja, ka Levantes reģionā Tuvajos Austrumos varētu atdzimt ISIS.

Lasiet arī: 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas