Gaidāms gan sniegs, gan lietus. Ceļi var būt slideni

Ceturtdien, 11.janvārī, teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi, taču to intensitāte nebūs liela. Gaidāms gan sniegs, slapjš sniegs, gan arī kāda lietus lāse, līdz ar to atsevišķi ceļi var būt slideni, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Ziemeļrietumu, rietumu vējš pieņemsies spēkā un dienā iegriezīsies no ziemeļiem, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s. Lai gan kā diennakts tumšajās, tā arī gaišajās stundās gaisa temperatūra būs 0…+3 grādu robežās, dienas gaitā tā strauji pazemināsies, un vakarā daudzviet jau būs -3…-8 grādu robežās, norāda sinoptiķi.

Nedēļas izskaņā vietām debesis skaidrosies, brīžiem gaidāmi arī nokrišņi – daudzviet sniegs, taču valsts rietumos, kur palaikam termometra stabiņš pakāpsies virs 0 grādu atzīmes, būs arī lietus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs norāda, ka snigšanas rezultātā dažviet Vidzemē un Latgalē sniega sega pieaugs par 5-6 cm. Brīvdienās vējš pakāpeniski iegriezīsies no austrumu puses, taču joprojām būs brāzmains, jūras piekrastē pastiprinoties pat līdz 20-23 m/s. Lielākajā valsts daļā negatīva gaisa temperatūra saglabāsies visas brīvdienas.

Nākamās nedēļas pirmajās dienās vējš uz brīdi pierims, kā arī iespējama intensīvāka snigšana, gaisa temperatūrai visā valstī pieturoties zem 0 grādu atzīmes. 

Lasiet arī: Tiesībaizsardzības iestādes nav apmierinošas. Latvija nespēj nodrošināt kvalitatīvu izmeklēšanu, tā Stukāns

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas