Gaisa temperatūra ceturtdien nepārsniegs +15 grādus

Ceturtdien, 11.aprīlī, debesīs mākoņu daudzums būs mainīgs – dienas pirmajā pusē vairāk uzspīdēs saule, bet no valsts rietumiem debesis sāks pakāpeniski apmākties, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Vakarā Kurzemē un Vidzemes rietumos gaidāms arī lietus. Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, kas rietumu un centrālajos rajonos brāzmās sasniegs 15-19 m/s, bet pēcpusdienā jūras piekrastē līdz pat 20 m/s.

Aukstajai atmosfēras frontei šķērsojot valsts teritoriju, vasarīgo siltumu nomainīs pavasara gadalaikam raksturīgāka gaisa temperatūra. Naktī gaiss atdzisis līdz +3…+6 grādi, bet dienā iesils līdz +12…+15 grādi, tomēr piekrastes rajonos būs nedaudz vēsāk, tur termometra stabiņš saglabāsies +8…+11 grādu robežās.

LVĢMC norāda, ka nedēļas izskaņā debesis aizklās mākoņi, kas skaidrosies tik vietām.

Piektdienas diena aizritēs bez ievērojamiem nokrišņiem, taču sestdien un svētdien palaikam uzlīs – visvairāk nokrišņi gaidāmi tieši nedēļas pēdējā dienā. Līdzīgi kā ceturtdien, arī nedēļas nogalē naktīs gaiss atdzisīs līdz +5…+10 grādiem , bet dienās lielākoties iesils līdz +10…+15 grādiem, tik piekrastē un Kurzemē varētu būt par dažiem grādiem vēsāks. Dominēs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas būs brāzmains – piektdien un svētdien brāzmās sasniedzot līdz pat 15-19 m/s.

Līdzīgo laikapstākļi saglabāsies arī nākamās nedēļas pirmajās dienās – palaikam uzlīs, brīžiem vējš būs brāzmains. Lai gan gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga, nedēļas otrajā pusē termometra stabiņš dažviet atkal varētu noslīdēt zem 0 grādu atzīmes, norāda sinoptiķi.

Lasiet arī: Ar Kariņa speciālajiem avioreisiem kopumā radīti ap 545 000 eiro nepamatoti izdevumi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas