VIDEO| “Teroristu valsts!” – Gruzīni padzen krievu kruīza kuģi

Gruzijas pilsētas Batumi ostā vietējie iedzīvotāji ar skaļiem protestiem padzinuši krievu kruīza kuģi, vēsta medijs Nastojašeja vremja (Настоящее Время).

Astoria Grande kruīza kuģis ieradies Batumi no Sočiem. Medijs norāda, ka krievu tūristi Batumi plānoja uzturēties divas dienas. Lai gan Gruzijas valdība atļāvusi pietauvoties kruīza lainerim ar 800 pasažieriem, vietējie iedzīvotāji pauduši, “ ka vairāk nevēlas redzēt Gruzijā tūristus no teroristu valsts”. Gruzijas valdība norādījusi, ka kruīza laineris nav pakļauts sankcijām, līdz ar to tam ir atļauts pietauvoties Batumi ostā.

Batumi iedzīvotāji ostā uzrīkoja protestu, skandinot Ukrainas himnu un veltot kruīza lainerim tos pašus “atvadu vārdus”, ko savulaik ukraiņu karavīri sacīja Krievijas karakuģim.

“Viņiem ir jābrauc prom. Mēs nevēlamies, ka okupanti brauc uz šejieni atpūsties,” medijam norāda vietējie dzīvotāji.

Tikmēr paši krievu tūristi pauduši neizpratni par šādu vietējo iedzīvotāju reakciju. Kāda krievu tūriste medijam paziņojusi, ka “Krievija esot atbrīvojusi Abhāziju no gruzīniem, kas esot šeit [Gruzijā] gandrīz visu izpostījuši”. “Viņi [ Abhāzijas apgabala iedzīvotāji] prasīja mums palīdzību. Jūs uzbrukāt viņiem ar tankiem. Esmu bijusi Abhāzijā un redzēju tur mājas bez logiem un durvīm, kuras jūs [gruzīni] esat izpostījuši,” pārliecināti pauž tūriste.

Savukārt kāds krievu tūristu pāris uzsver, ka Gruzija “ir daļa no Padomju Savienības valsts”.

“Mēs esam Padomju Savienība – viena liela, skaista valsts,” spriež pāris. Vairākums no aptaujātajiem tūristiem norādīja, ka viņiem “šeit [Batumi] patīk un viņi labprāt apmeklētu pilsētu vēlreiz”.

Batumi iedzīvotāji uzsvēra, ka krievu tūristi atklāti ņirgājas par viņiem.” Aptuveni 20% Gruzijas ir okupējuši krievi. Šie cilvēki [kruīza kuģa pasažieri] uzjautrinās un smejas – viņiem ir jautri. Lūk, tā arī izskatās agresija, ” skaidro kāds vietējais iedzīvotājs. Cilvēki arī norādīja, kamēr “Krievija neatvainosies visām valstīm par to, ko tā ir nodarījusi, viņi šeit laipni gaidīti nebūs”.

Protesta laikā iedzīvotāji ne tikai klieguši visiem zināmo saukli “krievu kuģi ejiet na**j”, bet arī saukļus “okupanti” un “Putins ir hu**o”.

Pēc pāris stundām, Ukrainas himnai skanot fonā, kruīza kuģis ir devies prom no Batumi ostas.

Lasiet arī: VIDEO| Tviterī: Ņemsim piemēru no kaimiņiem igauņiem, kā ir “jāapkalpo” vietējie krievvalodīgie

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas