Islāmā pārgājušu Latvijas pilsoni rosina apsūdzēt par terorisma slavināšanu

Valsts drošības dienests (VDD) rosina prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret kādu islāmā pārgājušu Latvijas pilsoni par terorismu slavinoša un uz terorismu aicinoša satura materiālu izplatīšanu, zīņo dienestā.

Kriminālprocess pret islāmticībā pārgājušo Latvijas pilsoni sākts šogad 14.augustā. Persona nonāca VDD redzeslokā, jo videokoplietošanas platformā “TikTok” dalījās ar videomateriāliem, kuros tiek slavināta islāmistu teroristu grupējumu ideoloģija.

VDD izmeklēšanas gaitā konstatēja, ka persona terorismu slavinošu un uz terorismu aicinošu saturu izplata sistemātiski un mērķtiecīgi.

VDD iepriekš informēja, ka, veicot personas aktivitāšu padziļinātu izpēti, dienests konstatēja konvertīta paustu atbalstu teroristiskajai organizācijai “Daesh”, kā arī viņa apliecinājumus gatavībai iesaistīties vardarbīgās aktivitātēs islāma vārdā.

Tāpat VDD ieguva informāciju, ka persona izrāda pastiprinātu interesi par šaujamieročiem.

23.augustā VDD personas dzīvesvietā veica kriminālprocesuālas darbības, kuru laikā padziļinātai izpētei tika izņemti vairāki datu nesēji.

VDD 11.jūlijā sācis kriminālprocesu pret kādu citu Latvijas pilsoni saistībā ar aizdomām par terorisma publisku attaisnošanu, apmācīšanos, kā arī citu personu vervēšanu un apmācīšanu terorismam.

Lasiet arī: Siliņa nesaprot “cepienu” par cenu pieaugumu pasei, jo šo dokumentu visiem nevajagot

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas