Jūrmalā vilciens sabraucis bijušo Saeimas priekšsēdētāju Straumi

Jūrmalā dzīvību traģiski zaudējis bijušais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, noskaidroja aģentūra LETA.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā Jūrmalā, Lielupes ielā zem vilciena pakļuvis gājējs, informēja Valsts policijā. Cilvēks mira notikuma vietā. Valsts policija izmeklē negadījuma apstākļus.

LETA arhīvs liecina, ka Straume dzimis 1962.gada 27.augustā Siguldā politiski represēto ģimenē. 1980.gadā beidzis Siguldas 1.vidusskolu, bet 1986.gadā Rīgas Medicīnas institūta Vispārējās ārstniecības fakultāti. 

Straume strādājis par funkcionālās diagnostikas ārstu Rīgas 3.klīniskajā slimnīcā un par ārstu-endoskopistu Diagnostikas centrā.

1993.gadā viņš bija ievēlēts par 5.Saeimas deputātu no “Tēvzemei un Brīvībai” (TB) saraksta. Pēcāk ievēlēts arī nākamajos parlamenta sasaukumos, kur ieņēmis dažādus amatus. Bijis TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un apvienības TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks.

1998.gada novembrī viņu ievēlēja par Saeimas priekšsēdētāju, un šo amatu viņš ieņēma līdz 2002. gadam.

2002.gadā viņš atkāpies no apvienības TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieka amata sakarā ar neapmierinošo partijas startu 8.Saeimas vēlēšanās. Vienlaikus tajā pašā gadā viņš ievēlēts par TB/LNNK priekšsēdētāju un šo posteni ieņēma vairākus gadus.

2006.gadā notikušajās 9.Saeimas vēlēšanās Straume netika ievēlēts parlamentā. Vēlāk Straume darbojās amatos valsts uzņēmumos un par Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka padomnieku.

2011.gadā Straume izstājās no partijas TB/LNNK.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas