KP atļauj Igaunijas uzņēmumam Dragad pievienoties Latvijas maiznieka mātes uzņēmumam

Jūnija beigās, Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut Igaunijas ieguldījumu sabiedrības Dragad OÜ pievienošanos Igaunijā reģistrētai holdinga sabiedrībai Maral Invest OÜ informē KP pārstāve Zane Gorškova. 

Gorškova norāda, ka pēc apvienošanās  Dragad OÜ beigs pastāvēt un tiks izslēgts no Igaunijas Republikas komercreģistra.

KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

Maral Invest OÜ ir holdinga sabiedrība un tās grupas uzņēmumi AS Latvijas Maiznieks, UAB Lietuvos kepėjas un Eesti Pagar AS ražo un vairumtirdzniecībā pārdod maizi, dažāda veida maizes un konditorejas izstrādājumus svaigā, atkausētā un saldētā veidā.

Savukārt Dragad OÜ ir Igaunijā reģistrēta ieguldījumu sabiedrība, kuras saistītās sabiedrības Cristella VT OÜ pamatdarbība ir dažāda veida saldētu konditorejas izstrādājumu, galvenokārt saldētu kūku, saldo smalkmaizīšu, pīrāgu, kruasānu, ražošana pēc pasūtījuma.

Apvienošanās ietekmē vertikāli saistītus tirgus –

  saldētu konditorejas izstrādājumu ražošanas un piegādes tirgu un tam pakārtotu saldētu konditorejas izstrādājumu vairumtirdzniecības tirgu.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, tika secināts, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra,

nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Lasiet arī: Zemnieku savienība plāno prasīt Šmita demisiju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas