Kremlis: Krievijas valsts mediju uzņēmumu skāris bezprecedenta kiberuzbrukums

Krievijas valsts mediju uzņēmums Viskrievijas Valsts televīzijas un radio apraides kompānija (VGTRK), kam pieder un kas pārvalda Krievijas galvenos nacionālos TV kanālus, tostarp “Rossija 1” un “Rossija 24”, kā arī vairākas reģionālās televīzijas un radio stacijas, ir kļuvis par bezprecedenta kiberuzbrukuma upuri, pirmdien, 7.oktobrī, paziņoja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, norādot, ka speciālisti intensīvi strādā, lai noskaidrotu vainīgo, ziņo “Reuters” un “Politico“.

VGTRK paziņoja, ka tās tiešsaistes pakalpojumi naktī tika pakļauti kiberuzbrukumam un esot traucēti, taču radio un TV apraide, neraugoties uz uzbrukumu, darbojas normāli.

“Mūsu valsts mediju uzņēmums, viens no lielākajiem, ir saskāries ar bezprecedenta hakeru uzbrukumu savai digitālajai infrastruktūrai,” žurnālistiem sacīja Peskovs, norādot, ka VGTRK strādā, lai novērstu uzbrukuma sekas.

Peskovs sacīja, ka “speciālisti strādā, lai noskaidrotu visus apstākļus” un, lai saprastu, kurš bija atbildīgs par uzbrukumu, kas vērsts pret “kritiski svarīgu infrastruktūras objektu”.

Krievijas valsts raidorganizācijas preses dienests atzina, ka uzņēmums ir bijis hakeru uzbrukuma objekts, taču paziņoja, ka “mediju uzņēmuma darbībai nav nodarīts būtisks kaitējums”.

VGTRK nav sniedzis vairāk komentāru.

Valsts ziņu portāls “Gazeta.ru” ziņojis, ka aiz uzbrukuma stāv ar Ukrainu saistītais hakeru grupējums “sudo rm -RF”.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Lietuva iegādājas papildu NASAMS; prokurori sāk izmeklēšanu saistībā ar TV raidījumu vadītāja izteikumiem par krievvalodīgajiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas