Krievija izraida divus ASV diplomātus par "nelikumīgām darbībām"

Ceturtdien, 14.septembrī, Krievija paziņoja par divu ASV diplomātu izraidīšanu, vēstniecības pirmo sekretāru Džefriju Silinu (Jeffrey Sillin) un otro sekretāru Deividu Bernšteinu (David Bernstein), apsūdzot viņus sadarbībā ar Krievijas pilsoni Šonovu un viņiem septiņu dienu laikā jāatstāj Krievija, vēsta Reuters.

Krievijas Ārlietu ministrija izsaukusi ASV sūtni Linnu Treisiju (Lynne Tracy) un viņai paziņojusi par savu lēmumu diplomātus izraidīt. Ziņojumā ministrija apsūdzējusi abus ASV diplomātus “nelikumīgās darbībās” saistībā ar viņu kontaktu ar Krievijas pilsoni Šonovu, kurš tika apsūdzēts “konfidenciālā sadarbībā” ar ārvalsti.

ASV Valsts departaments nosaucis izraidīšanu par neprovocētu un nepamatotu. Valsts departamenta preses pārstāvis Metjū Millers (Matthew Miller) paziņojis, ka

Krievijas rīcība ir konfrontējoša un ASV atbilstoši reaģēšot.

Situācija saasinājās augustā, kad Krievijas Drošības dienests publiskoja videomateriālu, kurā bija redzama Šonova šķietamā atzīšanās tajā, ka Silins un Bernšteins bija iesaistīti informācijas vākšanā par Krievijas darbībām Ukrainā, “jaunu teritoriju” aneksiju, militāro mobilizāciju un 2024.gada prezidenta vēlēšanām.

Ukrainas konflikta dēļ Maskavas un Vašingtonas attiecības šobrīd ir saspīlētākās pēdējo sešu desmitgažu laikā.

Lasiet arī: Ukraina veic raķešu uzbrukumu Krimai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas