Krievija netīšām sabumbo savu pilsētu

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņojusi, ka krievu iznīcinātājs kļūdas dēļ nometis bumbu Belgorodā, kas atrodas netālu no Krievijas-Ukrainas robežas, raksta britu raidorganizācija BBC.

Apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs sacīja,ka trieciens radījis pamatīgu, apmēram 20 metrus platu bedri pilsētas centrā. Saskaņā ar viņa teikto, ievainotas divas vietējās iedzīvotājas un bojātas vairākas ēkas.

Ministrija informējusi, ka iznīcinātājs SU-34 kļūdas dēļ virs pilsētas izmetis aviomunīciju.

Starpgadījums noticis mazliet pēc pulksten desmitiem vakarā pēc vietējā laika, un šobrīd norisinās izmeklēšana. Foto un video no notikuma vietas parāda, kā sprādziens bojājis apkārt esošās ēkas, un kādā attēlā redzama automašīna, ko triecienvilnis uzmetis uz mājas jumta.

Belgoroda, kurā dzīvo apmēram 370 tūkstoši cilvēku, atrodas apmēram 40 kilometrus no Ukrainas robežās. Tā ir uz ziemeļiem no Ukrainas otras lielākās pilsētas, Harkivas, un kopš Maskavas iebrukuma pagājušā gada februārī iedzīvotāji nepārtraukti baidās par iespējamām apšaudēm. Iznīcinātājiem ceļš pāri Belgorodai ir ierasts, lai tālāk lidotu uz Ukrainu.

Lasiet arī: Putins apsūdz Ukrainu uzbrukumos Krievijas teritorijā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas