Krievija pēc sakāves var kļūt par diktatora vadītu valsti

Baltijas Krievijas izpētes centra direktors Vladimirs Juškins uzskata, ka Krievija jau ir parādījusi visu uzbrukuma kapacitāti, un Maskavai priekšā cīniņš par varu, raksta Igaunijas medijs ERR News.

Igaunijas Starptautiskais aizsardzības un drošības centra (ICDS) vadītājs Indreks Kaniks (Indrek Kannik) sacīja: “Tas, ko viņi centās panākt vairākos frontes punktos, ir plānotais lielais uzbrukums. Viņi ir guvuši minimālus panākumus Bahmutā. Citur viņi praktiski nav pavirzījušies uz priekšu. Krievijai nav resursu, lai šobrīd veiktu jaunu uzbrukumu.”

Juškins norādīja, ka Krievija stratēģiski karu jau ir zaudējusi, un šobrīd notiekošais ir drīzāk ievads cīniņiem par varu pēcputina Krievijā. Pulkveži un majori ir nikni uz Putinu un ģenerāļiem, kas viņus sūtīja nomirt Ukrainā. Juškins viņus dēvē par nacionālajiem patriotiem. “Mēs tagad redzam, ka veidojas pēcputina vara. Tas, ko saka Prigožins, ir vērsts uz nākotni. Viņš saprot, ka Krievijā

sakāves priekšvakarā briest politiskā krīze. Viņš izvēlēsies pusi un krīzē ieņems nozīmīgu lomu,”

paredz eksperts.

Viņš piezīmēja, ka pie apvāršņa esošajā krīzē nozīmīgi būs privātie militārie grupējumi, un norādīja uz Krievijas aizsardzības ministra vietnieka Mihaila Mizinceva pievienošanos Vāgnera grupai. Juškins sacīja: “Medvedeva kareivīgā retorika liecina, ka arī viņš izvēlēsies pusi, tāpat kā Dmitrijs Peskovs, kurš nosūtīja dēlu karot Vāgnera grupas rindās. Mizincevs ir kļuvis par Prigožina vietnieku. Šai grupai varam pievienot dažādas privātās militārās firmas.”

Vēl kāds nozīmīgs faktors būs milzīgās karavīru masas, kas atgriezīsies no kara, un Juškins piebilda, ka nesaskata, kā pēckara Krieviju varētu veidot demokrātiski spēki – tie visdrīzāk būs nacionālie patrioti, kuri sāks izrēķināšanos ar ideoloģiskajiem pretiniekiem. Eksperts arī izteica pieņēmumu, ka Krievijas valsts amatpersonas un uzņēmēju elite jau gatavojas bēgt no Krievijas.

Lasiet arī: Prigožins draud atvilkt vagneriešus no Bahmutas

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas