Krievija, samazinoties dzimstības rādītājiem, vēlas aizliegt “bezbērnu kustību”

Krievijas parlaments strādā pie likuma, kas aizliegs to, ko varas iestādes uzskata par kaitīgu “bezbērnu dzīvesveida” popularizēšanu, paredzot lielus sodus par “bezbērnu propagandu”, otrdien, 24.septembrī, paziņoja prezidenta Vladimira Putina tuvs sabiedrotais Vjačeslavs Volodins, Valsts domes parlamenta apakšpalātas priekšsēdētājs, ziņo “Reuters”.

Deputāti ir sākuši izskatīt tiesību aktus, lai aizliegtu to, ko Volodins raksturoja kā propagandu internetā, filmās, reklāmās un plašsaziņas līdzekļos, kas mudina “apzināti atteikties no bērnu radīšanas”.

Putins, kurš Krieviju ir pasludinājis par “tradicionālo vērtību” bastionu, kas nonācis eksistenciālā cīņā ar dekadentiskajiem Rietumiem, ir aicinājis krievu sievietes dzemdēt vismaz trīs bērnus, lai nodrošinātu valsts nākotni.

Šis jautājums ir kļuvis aktuāls pēc šomēnes publicētajiem datiem, kas liecina par zemāko dzimstības līmeni pēdējo 25 gadu laikā,

kamēr mirstības rādītāji ir pieauguši, Maskavai turpinot karu Ukrainā.

Volodins kritizēja to, ko amatpersonas ir nodēvējušas par “bezbērnu kustību”, apgalvojot, ka tā mazina ģimenes vērtību un veicina sabiedrības domāšanu, kas attur sievietes no bērnu radīšanas.

“Grupas un kopienas sociālajos tīklos bieži izrāda necieņu pret mātes un tēva statusu un agresiju pret grūtniecēm un bērniem, kā arī daudzbērnu ģimeņu locekļiem,” sacīja Volodins.

“Jāatceras, ka draudzīga un liela ģimene ir stipras valsts pamats,” sacīja Volodins.

Volodins paziņoja, ka likumprojektā ierosināti sodi, tostarp līdz 400 000 rubļu fiziskām personām, 800 000 rubļu valsts amatpersonām un līdz pat pieciem miljoniem rubļu uzņēmumiem, kas atzīti par vainīgiem “bezbērnu propagandas” popularizēšanā.

Paziņojums Volodina “Telegram” kanālā saņēma dažādas reakcijas. Daži komentētāji atbalstīja šo soli, kādam komentētājam nosaucot dzīvi bez bērniem par “ļaunumu no Rietumiem”.

Citi to kritizēja, kādam komentētājam sakot, ka “bezbērnu kustības nav” un ka bērnu radīšana ir personīga izvēle, citam piebilstot, ka “varbūt nepieciešams radīt cienīgus dzīves apstākļus un tad tas nebūs jāaizliedz. Nav pārliecības par bērnu nākotni.”

Tiesību akts ir izstrādāts pēc likuma parauga, ar kuru tika paplašināts “LGBT propagandas” aizliegums, faktiski aizliedzot jebkādu publisku homoseksuālas dzīves izpausmi. Līdzīgi ir aizliegti arī materiāli, kuros cilvēki tiek aicināti mainīt dzimumu, kas Krievijā ir aizliegta procedūra.

Kad mēneša sākumā Putina preses pārstāvim Dmitrijam Peskovam jautāja par iespējamo “bezbērnu kustības” aizliegumu, viņš sacīja, ka ir pāragri sniegt komentārus, taču Krievijai ir nepieciešamas iniciatīvas, lai palielinātu dzimstību.

“Dzimstības līmeņa palielināšana ir viena no galvenajām prioritātēm visai valdībai un visai valstij,” sacīja Peskovs, kurš jūlijā šo problēmu nosauca par “katastrofālu”.

Lasiet arī: Vācijas mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas