Krievijas valstspiederīgo plūsma uz austrumu robežas samazinājusies par 34%

Kā informē Valsts robežsardze, kopš 19.septembra, kad spēkā stājušies ar valdības lēmumu noteiktie ierobežojumi nebūtiskai ceļošanai, Krievijas valstspiederīgo plūsma samazinājusies par 34%.

Aizvadītajā nedēļā, no 24.oktobra līdz 30.oktobrim, ārējo robežu šķērsojuši 1 826 Krievijas valsts piederīgie, kas ir vidēji 5 reizes mazāk nekā kaimiņvalstīs – Igaunijā tie ir 8 574 Krievijas Federācijas pilsoņi, bet Lietuvā – 7 804.

Savukārt kopā kopš 19.septembra Krievijas–Latvijas un Baltkrievijas–Latvijas valsts robežu ir šķērsojis 10 687 Krievijas valsts piederīgais, tikai tie, kas atbilst valdības lēmumā noteiktajām izņēmuma kategorijām.

No kopējā skaita 14% ieceļoja uz Latvijā izsniegtu C vai D kategorijas vīzu pamata, savukārt vēl 41% ir Latvijas uzturēšanās atļauju turētāji, starp tiem Latvijas valsts piederīgo ģimenes locekļi, studenti, nodarbinātie, personas, kuru ieceļoša saistīta ar darba vajadzībās vai arī kādiem humāniem apsvērumiem.

Teju puse ārējo robežu šķērsojušo Krievijas pilsoņu izmanto citu valstu izsniegtās vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kas nozīmē, ka

Latvija nav šo personu galamērķa valsts, bet gan tiek izmantota tranzītam, lai dotos uz citām Eiropas Savienības valstīm.

Valsts robežsardze norāda, ka tā veic pastiprinātu ārzemnieku imigrācijas kontroli visā personu uzturēšanās laikā Latvijas Republikā un stingri uzrauga, lai Latvijā ieceļojušie ārzemnieki ievērotu uzturēšanās nosacījumus. Tāpat rūpīgi tiek kontrolēts, lai netiktu pārkāpti vīzās noteiktie uzturēšanās termiņi un ārzemnieki noteiktajos termiņos izceļotu no Latvijas.

Aizvadītajā nedēļā ieceļošana Latvijā liegta 33 Krievijas valsts piederīgajiem, savukārt kopumā kopš 19.septembra 302 Krievijas Federācijas pilsoņiem. Ārzemniekiem ieceļošana atteikta gan balstoties uz Ministru kabineta lēmumā noteikto, gan arī uz citiem apstākļiem.

Uz «zaļās» robežas ar Krieviju nav aizturētas personas, kuras mēģinātu to šķērsot nelikumīgi, lai ieceļotu Latvijā, norāda robežsardzē.

Lasiet arī: Sobčaka ieceļojusi Lietuvā caur Baltkrieviju; Krievijā veikta kratīšana viņas mājās

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas