Krievu pozīcijas pie Bahmutas apdraudētas

Algotņu grupējuma īpašnieks Jevgēņijs Prigožins brīdinājis, ka Krievijas pozīcijas ap Bahmutu ir apdraudētas, ja vien viņa kareivji iespējami ātri nesaņems munīciju, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Šis paziņojums vēl vairāk palielina spriedzi starp Prigožinu un Kremli. Ukrainas armijas amatpersonas arī ziņojušas, ka Krievijas armijas 155.brigādes līderi nepilda pavēles uzbrukt pēc tam, kad brigāde jau ir cietusi pamatīgus zaudējumus. Krievijas Aizsardzības ministrija savukārt informējusi, ka esot veikusi triecienu pa ukraiņu Azov komandcentru Zaporižjas apgabalā, bet sīkākus komentārus nesniedza.

Prigožins informēja, ka Krievijas frontes līnijas pie Bahmutas var tikt iznīcinātas, ja Vāgnera grupas kaujinieki nesaņems no Maskavas jau februārī solīto munīciju. Viņš savas organizācijas kanālā saziņas lietotnē Telegram sacīja:

«Šobrīd mēs cenšamies saprast iemeslu: tā ir ikdienišķa birokrātija vai nodevība.»

Algotņu grupējuma īpašnieks regulāri kritizē Krievijas Aizsardzības ministrijas amatpersonas un ģenerāļus. Februārī Prigožins paziņoja, ka aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un citi ir nodevēji, jo viņa vīriem netiek piegādāta munīcija. Sestdien, 4.martā Wagner Orchestra Telegram kanālā publicēts teju četras minūtes garš video, kurā par «Putina pavāru» dēvētais Prigožins saka, ka viņa karavīri uztraucas, ka varētu kļūt par grēkāžiem, ja Krievija zaudēs karā. Viņš piebilda: «Ja Vāgnera grupa tagad atkāpsies no Bahmutas, sairs visa fronte. Situācija būs bēdīga visām militārajām vienībām, kas sargā Krievijas intereses.»

Ukrainas Nacionālās gvardes komandiera vietnieks un Bahmutas vienību komandieris Volodimirs Nazarenko norādīja, ka nav saņemta pavēle atkāpties, un drūmajos apstākļos joprojām tiek noturētas aizsardzības pozīcijas.

Ukrainas armija agrā pirmdienas, 6.marta, rītā ziņoja, ka iepriekšējās dienas laikā atsisti 95 krievu uzbrukumi Bahmutas apkaimē.

Ziemeļos no Bahmutas Krievijas armija pavirzījusies Bilohorivkas virzienā, un apšaudījusi vairākas apdzīvotas vietas Kupjanskas un Limanas virzienos. Dienvidos krievi gatavojas uzbrukumiem Zaporižjas un Hersonas apgabalos, un apšauda desmitiem pilsētu un ciemu; ir arī bojāgājušie civiliedzīvotāju vidū.

Ukrainas armija pavēstījusi, ka Krievijas 155.brigādes, kas atrodas netālu no Vuhledaras, vecākie virsnieki atsakās pildīt pavēles. Armijas paziņojumā teikts: «Brigādes vadītāji un vecākie virsnieki atsakās turpināt jaunus, bezjēdzīgus uzbrukumus, ko pieprasa to nemākulīgie komandieri – uzbrukt labi pasargātajām ukraiņu pozīcijām bez aizsardzības vai sagatavošanās.»

Lasiet arī: Ukraiņi veido jaunus ierakumus ap Bahmutu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas