Kuģis, kurš ietriecās tiltā Baltimorā, pirms vairākiem gadiem bijis iesaistīts sadursmē Beļģijas ostā

Konteinerkuģis, kas otrdien ietriecās Baltimoras Frānsisa Skota Kī tiltā, izraisot tā sabrukšanu un kā rezultātā pazuduši un, domājams, miruši seši strādnieki, iepriekš bija iesaistīts sadursmē Beļģijas ostā 2016.gadā trešdien, 27.martā, ziņo Politico un Reuters.

Katastrofas dēļ uz nenoteiktu laiku nācies slēgt arī vienu no noslogotākajām ostām ASV.

Saskaņā ar Eiropas jūrniecības datu dienesta “Equasis” un citu plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem kuģis “Dali”, atkabinādamies no kuģa, un, dodoties uz Vācijas Brēmerhāfenes ostu, ietriecās Antverpenes ostas mūra piestātnē, nodarot “korpusa bojājumus, kas apdraud kuģošanas spējas”. Neviens cilvēks netika ievainots, bet kuģis paturēja Antverpenē remontam.

Saskaņā ar to pašu “Equasis” ziņojumu 2023.gadā Čīlē veiktā pārbaude atklāja “dzinēju un palīgmehānismu” defektus.

Taču Singapūras Jūras un ostu pārvalde paziņoja, ka kuģis 2023.gada jūnijā un septembrī ir izturējis divas neatkarīgas pārbaudes ārvalstu ostās. Iestāde paskaidrojusi, ka, pirms kuģis izbrauca no ostas pēc jūnija inspekcijas, defekts ticis novērsts.

Glābēji otrdien no ūdens izvilka divus citus dzīvus strādniekus, un viens no viņiem tika nogādāts slimnīcā.

Amatpersonas paziņojušas, ka visi astoņi strādnieki, kas cieta šajā sadursmē, laboja bedres uz Kī tilta, kad ar Singapūras karogu kuģojošais konteinerkuģis “Dali”, kas izbrauca no Baltimoras uz Šrilanku, ap plkst. 1.30 pēc vietējā laika ietriecās tilta balstā.

289 m garais kuģis neilgi pirms sadursmes ziņoja par dzinējspēka zudumu un nolaida enkuru, lai palēninātu kuģa kustību, tādējādi dodot transporta iestādēm laiku apturēt satiksmi uz tilta pirms avārijas. Šis solis, visticamāk, novērsis lielāku bojāgājušo skaitu, paziņoja iestādes.

Tomēr neesot skaidrs, vai iestādes pirms trieciena centās brīdināt arī darbiniekus.

Tilta sabrukšana ir radījusi ievērojamus satiksmes traucējumus, ietekmējot ikdienas pārvietošanos uz darbu un reģionālos satiksmes maršrutus.

ASV prezidents Džo Baidens (Joe Biden) apsolīja drīzumā apmeklēt pilsētu un iestājās par federālā finansējuma piešķiršanu tilta atjaunošanai.

Otrdienas katastrofa varētu būt smagākā ASV tiltu avārija kopš 2007.gada, kad sabruka tilts pāri Misisipi upei, nogalinot 13 cilvēkus.

Lasiet arī: VIDEO | Pēc kuģa trieciena sabrūk tilts Baltimorā; glābēji meklē izdzīvojušos

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas