Laika prognoze: Stiprs vējš un snigšana. Vietām ceļi kļūs īpaši slideni

Turpmākajās dienās pastiprināsies vējš un Latvijas teritoriju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, kas nesīs gan lietu, gan slapju sniegu un sniegu, un vietām no jauna izveidosies neliela sniega sega, informē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Ziemassvētkos kļūs nedaudz vēsāks, termometra stabiņam daļā valsts pieturoties zem 0 grādu atzīmes. Arī jaunnedēļ lietus lāses mīsies ar sniegpārslām.

Atlikušajās darba dienās vairākas nokrišņu zonas no rietumiem šķērsos Latviju, palaikam nesot nokrišņus – ja ceturtdien, 21.decembrī, pārsvarā būs novērojams lietus un slapjš sniegs, tad jau piektdien lielākajā valsts daļā snigs.

LVĢMC norāda, ka plašākā teritorijā atkārtoti izveidosies sniega sega dažu centimetru biezumā, taču tā nebūs noturīga. Ceturtdien, sākotnēji jūras piekrastes tuvumā, dienā arī citviet, pastiprināsies dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-18 m/s, savukārt piektdien tas iegriezīsies no dienvidiem, dienvidaustrumiem un diennakts gaišajās stundās pakāpeniski kļūs lēnāks.

Stipra vēja un snigšanas rezultātā brīžiem redzamība ievērojami pasliktināsies, kā arī vietām ceļi kļūs īpaši slideni! Gaisa temperatūra pieturēsies -1…+4 grādu robežās.

Ziemassvētku brīvdienās Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss un gaisa temperatūra pazemināsies, nakts stundās dažviet termometra stabiņš noslīdēs zem -5 grādu atzīmes. Gaidāmi arī nokrišņi, pārsvarā sniega formā, lai gan to intensitāte būs mazāka kā dienās pirms tam.

Decembra pēdējās nedēļas sākums nenesīs būtiskas izmaiņas – vietām gaisa temperatūra saglabāsies negatīva, kā arī brīžiem gaidāmi nokrišņi.

Tāpat sinoptiķi atzīmē, ka Ziemas saulgrieži, kas simbolizē astronomiskās ziemas sākumu, tiks svinēti gada garākajā naktī, no 21. uz 22. decembri. Piektdien, 22.decembrī, savukārt, būs īsākā gada diena, tās ilgums Rīgā būs tikai sešas stundas 43 minūtes – Saule ausīs plkst. 9:00, bet rietēs jau plkst. 15:44. Ziemas saulgriežus svin ar dažādām rotaļām un rituāliem, zināmākais no tiem ir bluķa vilkšana.

Lasiet arī: Sola lielāku atbalstu trūcīgajiem un maznodrošinātajiem iedzīvotājiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas