Latvieši un saldējums: Vaniļas triumfs un citi favorīti

Karstās vasaras dienas liek mums meklēt veldzes avotus, un viens no populārākajiem ir aukstais gardums – saldējums. Tā kā saldējuma piedāvājumā valda milzīga garšu dažādība, jaunākajā “Lidl” un pētījumu kompānijas “Norstat” veiktajā aptaujā noskaidrots – klasiskais vaniļas (plombīra) saldējums ir pati iecienītākā saldējuma garša Latvijā!

Vaniļas saldējumu par savu mīļāko saldējuma garšu aptaujā atzinuši 41% respondentu. Tam seko šokolādes un karameļu garšas, ko primāri izvēlas 26% un 13% aptaujāto iedzīvotāju. Mazāk, bet tomēr populāri ir arī zemeņu, augļu un ogu, piparmētru, ruma, citronu, cigoriņu, rozīņu, pistāciju, Crème Brûlée, griljāžas un pat cepumu saldējumi.

Lai arī šķiet, ka saldējums garšo visiem, tomēr 3% aptaujas dalībnieku ir norādījuši, ka saldējumu neēd. Kopumā 4% vīriešu un 2% sieviešu atbildēja, ka atturas no saldējuma patērēšanas.

Savukārt Vidzemē saldējumu ēd visi! Neviens aptaujas dalībnieks no Vidzemes nav atzinis, ka pilnībā atsakās no šī aukstā kāruma!

Četri interesanti fakti par saldējumu un Latviju:

1. Latvijā gada laikā viens iedzīvotājs vidēji apēd 3,74 litrus saldējuma, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

2. Latvija nav pat Eiropas valstu divdesmitniekā saldējuma patēriņa ziņā. Beļģijā viens cilvēks gadā patērē aptuveni 16 kilogramus saldējuma, Portugālē – 14,2 kilogramus un Polijā – 13,6 kilogramus.

3. Latvija ir saldējuma ražošanas lielvalsts, jo, rēķinot pēc saldējuma eksporta ienākumiem uz vienu iedzīvotāju (8,8 eiro), mēs esam augstajā 7. vietā pasaulē.

4. 2021.gadā Latvijā tika saražots 21 miljons litru saldējuma, un mūsu valsts saldējumu vairāk eksportē nekā importē.

BNN jau ziņoja, ka “Lidl” kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group” ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 350 veikaliem un 225 loģistikas centriem “Lidl” pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā.

SIA “Lidl Latvija” izveidots 2018.gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7.oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” ir 30 veikali 13 Latvijas pilsētās. Vairāk: Lidl.lv un LinkedIn.

Lasiet arī: Praktiski padomi, kā pasargāties no tveices vasaras karstumā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas