Latvijā sāk ieplūst siltāka gaisa masa

Trešdien, 27.martā, Latvijas teritorijā no dienvidiem pakāpeniski sāks ieplūst siltā gaisa masa, kas atnesīs pavasarīgākus laika apstākļus, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Gan trešdien, gan ceturtdien biežāk uzspīdēs saule un kā dienas, tā arī naktis aizritēs ar sausu laiku. Valsts teritorijā nedaudz pastiprināsies vējš, kas pūtīs no dienvidaustrumiem, austrumiem un brīžiem būs brāzmains. Gaisa temperatūra pakāpeniski sāks paaugstināties. Naktīs minimālā gaisa temperatūra būs 0…+6 grādu robežās, bet diennakts gaišajās stundās būs jau jūtami siltāk – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +9…+15 grādi, vienīgi dažviet Kurzemē līča piekrastē termometra stabiņš pieturēsies pie +6…+10 grādu atzīmes.

Nedēļas izskaņā lietus plašās teritorijās gaidāms piektdien, kā arī sestdien. Šī brīža prognoze liecina, ka Lieldienās saglabāsies silts laiks, dažviet Latvijā gaiss varētu iesilt līdz pat +19…+22 grādiem. Pastāv varbūtība, ka siltajā gaisā veidosies gubu lietus mākoņi, līdz ar to dažviet Pirmajās un Otrajās Lieldienās iespējams būs novērojami arī pērkona negaisi. 

Prognozes Lieldienām, sevišķi nokrišņu daudzumam, ir mainīgas, tādēļ sekojiet līdzi jaunākajai informācijai, norāda sinoptiķi.

Lasiet arī: “Vienotības” valdes locekļi paļaujas uz Siliņu redzējumu par Kariņa nākotni valdībā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas