Latvijā turpināsies silts laiks, taču brīvdienās iespējami lietus mākoņi

Nedēļas vidū debesīs mākoņu būs maz, tādēļ nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, kas trešdien un ceturtdien nakts stundās atsevišķos rajonos veicinās miglas un dūmakas veidošanos, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Gaisa temperatūra diennakts tumšajās stundās pārsvarā pieturēsies +10…+17 grādu robežās, vien naktī uz trešdienu tā pazemināsies līdz +7…+10 grādiem, piekrastes rajonos būs par dažiem grādiem siltāk. Arī dienas būs vasarīgi siltas, gaisam iesilstot līdz +21…+28 grādiem.

Nedēļas nogalē Latvijas teritorijā turpinās dominēt relatīvi silta gaisa masa, tāpēc saglabāsies patīkami silts laiks. Naktis nebūs tik dzestras,  jo gan piektdien, gan sestdien minimālā gaisa temperatūra visā valstī būs +14…+20 grādu robežās, kas nozīmē, ka vietām gaidāma tropiskā nakts.

Sinoptiķi norāda, ka arī dienas būs karstas, valsts teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņam paaugstinoties līdz +21…+29 grādiem, vien svētdien, 1. septembrī, gaiss neiesils vairāk par +21 grādu.  Pazeminoties atmosfēras spiedienam, brīvdienās daudzviet varēsim novērot lietus mākoņus, ko lokāli varētu pavadīt arī pērkona dārdi, intensīvākie nokrišņi gaidāmi sestdien.

Šī brīža prognozes liecina, ka jaunās nedēļas sākumā nokrišņi mitēsies un gaidāmi tikai vietām. Vējš pūtīs lēni, un gaisa temperatūra joprojām dienas laikā Latvijā saglabāsies virs +20 grādiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas