Lidostas Rīga apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2021.gadu, pieauga par 82%

Kaut gan aviācijas nozari pēc globālās pandēmijas 2022.gadā būtiski ietekmēja Krievijas sāktais karš Ukrainā un agresijas izraisītās sekas, lidostai Rīga tas bijis stabilizācijas gads.

Kā apliecina valsts akciju sabiedrības Starptautiskā lidosta Rīga auditētais pārskats, 2022.gads ir noslēgts ar 58 miljonu eiro apgrozījumu, 5,4 miljoniem pasažieru, 55 tūkstošiem apkalpotu lidojumu un 286 tūkstošu eiro lielu peļņu.

Lidostas neto apgrozījums pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2021.gadu, pieauga par 82 procentiem un par 11 procentiem pārsniedz budžetā plānoto. Šādu izaugsmi galvenokārt nodrošināja ieņēmumi no aviācijas pakalpojumiem nepilnu 36 miljonu eiro apmērā (jeb +91% pret 2021.gadu), jo īpaši pateicoties pasažieru apjoma būtiskam pieaugumam pēc pandēmijas ierobežojumu mazināšanas gada pirmajā pusē.

Tāpat neaviācijas pakalpojumu segmentā, salīdzinot ar 2021.gadu, ieņēmumi ir būtiski pieauguši – par 70 %, pērn sasniedzot 22 miljonus eiro. Arī šajā ieņēmumu daļā ir panākts labāks rezultāts, nekā tika plānots budžetā (+21%).

Pērn lidosta ir strādājusi ar termināļa paplašināšanas projektu un “lidostas pilsētas” jeb RIX Airport City konceptu,

tāpat iesaistījusies vairākos starptautiskos pētniecības un inovāciju projektos, tostarp Eiropas Savienības Horizon projektā par ūdeņraža tehnoloģiju izmantošanu aviācijā, kas nākotnē ļautu sasniegt mērķi kļūt par klimatneitrālu lidostu.

Kopējais investīciju apjoms lidostā 2022.gadā sasniedza 14,7 miljonus eiro, ļaujot modernizēt pasažieru un gaisa kuģu apkalpošanas infrastruktūru, elektroapgādes sistēmu, atjauninot autotransportu, tehniku un perona aprīkojumu, kā arī uzlabojot drošības, ārkārtas situāciju, un IT infrastruktūru. Tāpat valsts budžetā lidosta Rīga pērn nodokļos ir samaksājusi 15,62 miljonus eiro, teikts tās gada pārskatā.

Lasiet arī: airBaltic tirgus daļa Rīgas lidostā pērn samazinājās līdz 50,9%

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas