Lielbritānija plāno izmitināt imigrantus bijušajās militārajās bāzēs

Lielbritānija atteiksies no līdzšinējās prakses izmitināt patvēruma meklētājus viesnīcās un tā vietā veidos pagaidu apmešanās vietas bijušajās militārajās kazarmās, raksta Politico.

Jaunos plānus Lielbritānijas imigrācijas ministrs Roberts Dženriks (Robert Jenrick) paziņojis laikā, kad tiek plānots arī ieviest jaunus, Eiropā neviennozīmīgi vērtētus mērus nelegālo imigrantu plūsmas mazināšanai. Šobrīd ik dienu imigrantu izmitināšanai viesnīcās tiek tērēti 6,2 miljoni mārciņu. Plānots, ka

personas, kas valstī ieradīsies nelegāli, tiks izmitinātas vairākās militārajās bāzēs visā Lielbritānijas teritorijā.

Saskaņā ar vairāku mediju ziņojumiem, valdība plāno nelegālos imigrantus izmitināt uz vienas vai vairākām šobrīd neizmantotām baržām, uz prāmjiem un kruīza kuģiem. Līdzīgi iepriekš ir rīkojusies Skotijas valdība, kas, rodoties piemērotu dzīvesvietu trūkumam, bēgļus no Ukrainas izmitināja uz Edinburgā un Glazgovā pietauvotiem kruīza kuģiem.

Premjerministra vietnieks Dominiks Rābs (Dominic Raab) apstiprināja, ka tiek apsvērta peldlīdzekļu izmantošana. Raidījumā BBC Breakfast Rābs sacīja: «Mēs apsveram plašu iespēju klāstu, mitekļus par zemu cenu, bijušās armijas kazarmas, un tur, kur tas iespējams, tāpat kā citviet Eiropā un, manuprāt, arī Skotijā, arī peldlīdzekļus, ja tos var droši un atbildīgi izmantot.»

Jaunie paziņojumi seko Lielbritānijas premjerministra Riši Sunaka (Rishi Sunak) rosinātajam likumam, kas ļautu ierobežot nelegālo imigrāciju un samazinātu to personu skaitu, kas mazās laiviņās cenšās šķērsot Lamanšu.

Jaunā likuma mērķis ir radikāli samazināt veidus, kā patvēruma meklētāji Lielbritānijā var novērst izraidīšanu. Sunaks migrantu skaita samazināšanu ir padarījis par vienu no savām galvenajām politiskajām prioritātēm, bet viņa plānus jau nosodījušas cilvēktiesību organizācijas un arī Eiropas Savienība.

Lasiet arī: Aicina Lielbritāniju nepieņemt jauno migrācijas likumu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas