Lieldienās Rīgas zooloģiskajā dārzā sāksies putnu mēnesis

Lieldienās Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā sāksies putnu mēnesis un vasaras sezona, ziņo zooloģiskā dārza Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāja Dace Salnāja.

Putnu mēnesis sāksies piektdien, 29.martā, kad ikviens zoodārza apmeklētājs aicināts izstaigāt izzinošo “Putnu ceļu” un atklāt neparastus faktus par dzīvības aizsākumu – olu.

Izpētot informatīvos stendus pie dažādiem putniem, varēs uzzināt, cik lielas, krāsainas un daudzveidīgu formu olas dēj spārnaiņi, kā arī to, cik daudz olu ir vienā dējumā, vienlaikus smeļoties iedvesmu no krāsām un faktūrām Lieldienu olu krāsošanai.

Lai atrastu visus “Putnu ceļā” iekļautos putnus, zoodārza kasēs būs iespējams paņemt Putnu mēnesim veltītu ceļvedi.

Putnu mēneša turpinājumā 6.aprīlī un 7.aprīlī zooloģiskajā dārzā darbosies tradicionālā “Dzeņa darbnīca”, kurā apmeklētāji no plkst.12 līdz 15 varēs izgatavot zīlīšu un mājas strazdu būrus, turklāt pašgatavotos darinājumus varēs ņemt līdzi un izkārt putniem tīkamās vietās savu māju tuvumā.

Šogad plānots izgatavot arī īpaši mizložņām piemērotus būrīšus.

Zooloģiskajā dārzā notiks arī ekskursija “Galvā putni”, kas sāksies plkst.11 pie Flamingo mājas. Tūrē ar gidu būs iespēja palūkoties gan uz zooloģiskajā dārzā mītošajiem, gan Mežaparka priedēs manāmajiem putniem, kā arī gida somā, kas būs pilna ar aptaustāmiem pārsteigumiem. V

Savukārt 13.aprīlī un 14.aprīlī, “Dzeņa darbnīca” dosies uz Rīgas zooloģiskā dārza filiāli “Cīruļi” Kalvenes pagastā. Tur no plkst.12 līdz 15 ikviens varēs ieskandināt pavasari, uzbūvējot zīlīšu vai strazdu būri.

Līdz ar Lieldienām Rīgas zooloģiskais dārzs pāries uz vasaras darba laiku. Tas nozīmē, ka kases no 29.marta katru dienu būs atvērtas plkst.10 līdz 18, iekštelpu ekspozīcijas darbosies no plkst.10 līdz 18.30, Tropu māja būs atvērta no plkst.11 līdz 18.30.

Savukārt zooloģiskajā dārzā drīkstēs uzturēties līdz plkst.19.

Zoodārza filiāle “Cīruļi” strādās katru dienu no plkst.10 līdz 17.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas