Līs visur, dažviet – ilgstoši un stipri

Otrdien un trešdien būs lielākoties mākoņains un lietains laiks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Otrdien valsts rietumus šķērsos ciklona centrs, kas atnesīs lietu visā Latvijā.

Dažviet līs ilgstoši un stipri. Trešdien diennakts gaišajās stundās nokrišņi pakāpeniski mitēsies. Atsevišķos rajonos naktī veidosies migla, kas saglabāsies līdz pat rītam. Ja otrdien pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, tad trešdien tas pakāpeniski iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem un nedaudz pastiprināsies, piekrastē brāzmās sasniedzot 15 m/s. Termometra stabiņš pārsvarā pieturēsies +7…+11 grādu (pēc Celsija) robežās.

Nedēļas otrajā pusē, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, nokrišņi būs novērojami tik vietām un paliks nedaudz vēsāks, naktīs gaisam vietām atdziestot līdz +1…+6 grādiem.

Tomēr pakāpeniski sāks pastiprināties vējš.

Tikmēr brīvdienās, pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, līs plašākā teritorijā. Tad vējš būs brāzmaināks, un arī paliks nedaudz siltāks, naktīs termometra stabiņam nenoslīdot zemāk par +4 grādu atzīmi.

Tāpat kā nedēļas izskaņā, arī nākošās nedēļas sākumā laikapstākļus noteiks ciklona darbība, kas nesīs drūmāku un lietaināku laiku.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas