LMT koncerns apgrozījumu pērn ir uzaudzējis par 14,2%

Mobilo skaru operatora Latvijas mobilais telefons (LMT) koncerna apgrozījums pagājušajā gadā ir pieaudzis par 14,2% un bija 288,8 miljoni eiro, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt koncerna peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA pagājušajā gadā pieaugusi par 3,1% – līdz 84 miljoniem eiro. Tāpat LMT norāda, ka 2022.gadā tas investējis vairāk nekā 34,8 miljonus eiro tīkla un infrastruktūras izbūvē, tostarp būtiska daļa investīciju novirzītas 5G tehnoloģiju izvēršanai visā Latvijā.

Kopējais LMT bāzes staciju skaits ir pārsniedzis 1550.

«Kopumā gads bijis veiksmīgs: ja atskatāmies uz savām tīkla modernizācijas un tehnoloģiju inovāciju iecerēm, tās esam īstenojuši kā paredzēts, un atsevišķās pozīcijās, piemēram, mūsu pamatpakalpojuma – balss pieslēgumu – jomā pat izpildījuši ar uzviju, par spīti agresīvām biznesa cīņām gan komerciepirkumos, gan privātpersonu segmentā,» pauž LMT prezidents Juris Binde. Viņš informē, ka LMT klientu pieslēgumu skaits gada laikā palielinājies par vairāk nekā 66 000 un šobrīd pārsniedz 1,4 miljonus.

Līdz ar mobilo sakaru tīkla attīstību LMT 2022.gadā turpināja arī dažādus inovatīvu tehnoloģiju projektus, tostarp transporta sistēmās, dronu vadības sistēmās un pilsētas sensorikā. Pērn LMT turpināja sadarbību arī ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, attīstot militāro risinājumu 5G testa vidi Ādažu poligonā.

Tāpat, ņemot vērā, ka ģeopolitiskās situācijas dēļ ir vairākkārt audzis kiberuzbrukumu incidentu skaits un intensitāte, LMT, izmantojot Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas Cert.lv DNS ugunsmūra funkcionalitāti, radīja interneta drošības risinājumu LMT Interneta sargs. Tāpat 2022.gadā ir sākta un 2023.gadā turpināsies hidrogrāfisko mērījumu testa vides izveidošana un tehnoloģiju testēšana, lai nodrošinātu 5G tīklu ostās un Baltijas jūrā.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā LMT koncerns strādāja ar 252,907 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 21,6% un bija 33,105 miljoni eiro. Vienlaikus koncerna māteskompānijas apgrozījums 2021.gadā bija 159,833 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 16,3%, sasniedzot 31,024 miljonus eiro.

LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 817 000 eiro, liecina Firmas.lv informācija. LMT kapitālā 49% pieder Telia Company un tās meitasfirmai Sonera Holding, pa 23% akciju pieder SIA Tet un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% – SIA Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor. Savukārt Telia Company pieder 49% Tet kapitāldaļu, bet Latvijas valstij Possessor personā – 51%.

Lasiet arī: Investors apsūdz SPRK mūsu valsts ar ASV noslēgta līguma pārkāpšanā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas