Londonas melno taksometru vadītāji iesnieguši prasību pret “Uber” par 250 miljoniem

Uzņēmums “Uber” nākas risināt vairākus miljonus mārciņu vērtu tiesas prāvu, kas ierosināta gandrīz 11 000 Londonas melno taksometru vadītāju vārdā, apgalvojot, ka uzņēmums maldinājis Londonas transporta dienestu (TfL), lai saņemtu licenci, sniedzot nepatiesu informāciju par to, kā darbojas tā lietotne, ceturtdien, 2.maijā, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Tiesvedību vadības uzņēmums “RGL Management” apgalvo, ka prasības vērtība ir vismaz 250 miljoni sterliņu mārciņu (292 miljoni eiro), un katrs taksists varētu saņemt 25 000 sterliņu mārciņu.

“Šie novecojušie apgalvojumi ir pilnīgi nepamatoti,”

uzņēmuma “Uber” preses pārstāvis sacīja raidorganizācijai BBC, piebilstot, ka “Uber” Londonā darbojas likumīgi, tam ir piešķirta TfL licence, un tas apkalpo miljoniem pasažieru un autovadītāju visā Londonā.

Grupas prasība ir vērsta pret “Uber” darbību Londonā no 2012.gada maija līdz 2018.gada martam, kā arī tiek apgalvots, ka uzņēmums maldinājis TfL un ar nolūku nelikumīgi centies atņemt biznesu melno taksometru vadītājiem.

Saskaņā ar “Mishcon de Reya” partnera un komerciālo strīdu nodaļas vadītāja Ričarda Līdema (Richard Leedham) teikto “Mishcon de Reya” prasītāju vārdā Augstākajā tiesā ir iesniedzis prasību, apgalvojot, ka

“Uber” ir pastāvīgi pārkāpis Londonas likumus par privātās nomas transportlīdzekļu izmantošanu.

Gadu gaitā “Uber” Londonā ir saskāries ar dažādām problēmām, tostarp 2017.gadā TfL atteicās atjaunot tā licenci, pamatojoties uz bažām par korporatīvo atbildību un sabiedrības drošību. Pēc veiksmīgām apelācijām “Uber” ieguva divarpus gadu licenci 2022.gadā, kuras derīguma termiņš beigsies septembrī.

Uzņēmums ir saskāries arī ar Londonas melno taksometru vadītāju organizētajiem protestiem.

Šī gada sākumā “Uber” piekrita samaksāt 271,8 miljonus Austrālijas dolāru (166 miljoni eiro), lai nokārtotu Austrālijā iesniegto prasību, kurā tika apgalvots, ka šoferi un vadītāji zaudējuši ienākumus, jo “Uber” agresīvi ienācis šīs valsts tirgū.

2023.gada decembrī “Uber” uzvarēja Francijas 2 500 taksometru vadītāju iesniegtajā prasībā, Parīzes komerctiesai pasludinot, ka “Uber” nav veicis negodīgas konkurences darbības.

2009.gadā dibinātais Sanfrancisko bāzētais uzņēmums “Uber” darbojas aptuveni 70 valstīs un vairāk nekā 10 000 pilsētās visā pasaulē.

Lasiet arī: Rīga pretendēs uz Eiropas Zaļās galvaspilsētas titulu 2026.gadā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas