Mainīgi laikapstākļi: Lietus un negaiss darba nedēļas pirmajā pusē

Darba nedēļas pirmajā pusē saglabāsies mainīgs mākoņu daudzums. Naktī uz otrdienu līs tikai dažviet, tomēr dienā īslaicīgs lietus gaidāms jau lielākajā valsts daļā, vietām mākoņi nesīs arī stipras lietusgāzes un pērkona negaisu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Arī trešdien laikapstākļi būs līdzīgi – vietām gaidāms īslaicīgs lietus, dažviet stiprs, iespējams arī pērkona negaiss. Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļu puses vējam, nakts un rīta stundās atsevišķos rajonos veidosies migla, dūmaka, kas apgrūtinās redzamību. Negaisa laikā vējš varētu būt brāzmains. Minimālā gaisa temperatūra diennakts tumšajās stundās lielākoties būs +11…+15 grādi, piekrastes rajonos siltāk, tur +15…+18 grādi, savukārt dienās gaiss iesils līdz +20…+25 grādi, vietām līdz +26 grādiem.

Darba nedēļas otrajā pusē un brīvdienās laika apstākļus noteiks ciklona darbība, tādēļ mākoņu daudzums palielināsies, plašākā teritorijā līs un pūtīs brāzmains vējš.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā norāda, ka šobrīd prognozes liecina, ka lietainākās dienas būs piektdiena, sestdiena, kad mūsu teritoriju šķērsos plašākas nokrišņu zonas, vietām atnesot stiprāku lietu.

Arī vējš pastiprināsies un pūtīs  no dienvidrietumiem, rietumiem, no piektdienas brāzmās sasniedzot 15-19 m/s. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīgās robežās, naktīs termometra stabiņam pazeminoties līdz +13…+18 grādi, un dienās paaugstinoties līdz +19…+25 grādiem.

Lasiet arī: Latvijas 3×3 basketbolisti šajā olimpiādē paliek bez medaļām

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas