Maskavas nama jaunā vadība plāno no ēkas noņemto uzrakstu atjaunot

Maskavas nama apsaimniekotāja jaunā vadība plāno no ēkas noņemto uzrakstu atjaunot, piektdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) Panorāma.

Ēkā nesen iecelta jauna atbildīgā vadītāja Svetlana Zaiceva, kura LTV aizkadrā sava priekšteča lēmumu par uzraksta Maskavas nams noņemšanu dēvēja par nepareizu un pastāstīja, ka plāno tuvākajā laikā to atjaunot.

Lēmumu par uzraksta noņemšanu pieņēmis līdzšinējais Maskavas nama atbildīgais vadītājs, Maskavas pilsētas valsts unitārā uzņēmuma Maskavas Starptautiskās sadarbības centrs pārstāvniecības amatpersona Eduards Cehovals,

kurš tādējādi vēlējies protestēt pret Krievijas īstenoto karu Ukrainā. Šāds lēmums esot bijis vienpersonisks un nesaskaņots ar ēkas īpašniekiem Maskavas pašvaldībā. Vienlaikus ar to Cehovals arī iesniedzis atlūgumu un vairs nestrādā Maskavas namā.

Tikmēr Latvijas amatpersonas rudenī varētu spriest par risinājumu Maskavas nama pārņemšanai valsts īpašumā.

Kā ziņots, šonedēļ Rīgā no ēkas Marijas ielā 7 fasādes noņemts uzraksts Maskavas nams, novēroja aģentūra LETA.

Rīgas domē aģentūra LETA uzzināja, ka ēka ir privātīpašums un tai nav jāsaskaņo ar pašvaldību tādas darbības kā uzraksta noņemšana no fasādes.

Daudzus gadus nama galvenās ieejas no Alfrēda Kalniņa ielas puses bija uzraksts Maskavas nams ar zeltītas krāsas burtiem latviešu un krievu valodā, kā arī Maskavas ģerbonis.

Šajā adresē joprojām ir reģistrētas vairāk nekā desmit organizācijas un uzņēmumi, to vidū, piemēram, Krievu biljarda federācija, Krievu sabiedrība Latvijā, Latvijas mazākumtautību biedrību apvienība Sadraudzība,

Maskavas pilsētas valsts unitārā uzņēmuma Maskavas Starptautiskās sadarbības centrs pārstāvniecība, pavasarī leģionāru piemiņas pasākumu laikā Rīgā aizturētajam Jelgavas domes deputātam Andrejam Pagoram (LKS) piederošā SIA Pagors un citas.

Starp Marijas ielā 7 reģistrētajiem uzņēmumiem ir arī AS Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams. Pret Maskavas kultūras un biznesa centru-Maskavas nams ir vērstas sankcijas, jo tā faktiskais kontrolētājs ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Dati Zemesgrāmatā liecina, ka ēka Marijas ielā 7 joprojām pieder Maskavas pilsētas Īpašuma departamentam, turklāt īpašumam pērn pavasarī, pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā, ir uzlikts aizliegums to atsavināt un apgrūtināt ar citām lietu vai saistību tiesībām.

Aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija liecina, ka Maskavas nams Latvijas galvaspilsētā tika atklāts 2004.gada maija beigās.

Lasiet arī: Tiesa patur apcietinājumā prokremlisko aktīvisti Andrijecu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas