Masks atgūst pasaulē bagātākā cilvēka statusu

Īlons Masks (Elon Musk) atguvis pasaulē bagātākā cilvēka statusu, pārspējot luksusa produktu LVMH vadītāju Bernāru Arno (Bernard Arnault), raksta britu raidorganizācija BBC.

Pēc tam, kad elektroauto ražotāja Tesla akcijas atguvās no krituma, Maska vērtība kopš janvāra pieaugusi par 55,3 miljardiem dolāru, un tagad ir sasniegusi 192 miljardus dolāru. Savukārt Arno vērtība, saskaņā ar izdevuma Bloomberg Miljardieru indeksa datiem, ir samazinājusies par 24,5 miljardiem dolāru un tagad ir 187 miljardi dolāru. Viņas seko Amazon īpašnieks Džefs Bezoss (Jeff Bezos) un Microsoft īpašnieks Bils Geitss (Bill Gates).

Arno pērnā gada nogalē bagātībā pārspēja Masku, kad strauji atjaunojās pieprasījums pēc luksusa segmenta produktiem. Tajā pašā laikā krasi samazinājās Tesla (no kuras nāk lauvas tiesa Maska bagātības) akciju vērtība, jo radās bažas, ka sociālās platformas Twitter pārņemšana ietekmēs autoražotāja darbību.

Tomēr kopš gada sākuma Tesla akciju vērtība ir pieaugusi par gandrīz 92%

– investori ir atslābuši, un Masks ir paziņojis, ka Twitter izpilddirektores amatu nodos Lindai Jakarino (Linda Yaccarino). Arī Maska vizīte Ķīnā, lai pārrunātu Tesla darbību, radījusi pozitīvu satraukumu. Tikmēr LVMH akciju vērtība kopš gada sākuma kritusies par 16%.

Arno ir Eiropas vērtīgākā uzņēmuma līdzdibinātājs, un viņam arī pieder lielākā daļa akciju. Vadošās pozīcijas LVMH ieņem visi pieci Arno bērni.

Lasiet arī: Īlons Masks bagātības kritumā pārspējis pasaules rekordu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas