Miris Mārupes dronu ražotnes ugunsgrēkā cietušais darbinieks

Bezpilota lidaparātu («dronu») ražotnes Edge Autonomy pārstāvis Dzintars Neimanis izplatījis paziņojumu: uzņēmuma cilvēki ir dziļi sarūgtināti, ka viens no darbiniekiem, kurš guva traumas ugunsgrēkā, kas pagājušajā nedēļā izcēlās uzņēmuma ražotnē Rīgā, ir devies mūžībā.

«Traģiskā ziņa ir šokējusi uzņēmuma vadību un darbiniekus, un mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību šī kolēģa ģimenei. Šajā sēru laikā mēs turpināsim sniegt visu nepieciešamo atbalstu ģimenei,» ir rakstīts paziņojumā masu medijiem.  

Kā jau ir ziņots, Mārupē izvietotā ražotne 7. februārī smagi cieta ugunsgrēkā.

Slimnīcā tad tika nogādāti divi ugunsgrēkā cietušie, vienam palīdzību mediķi sniedza uz vietas. Kopumā divstāvu ražošanas ēka izdega 600 kvadrātmetru platībā, tai blakus novietotā produkcija – 20 kvadrātmetru platībā. Karstuma ietekmē tika bojāti trīs auto. Valsts policija izmeklē šo negadījumu, un, tās ieskatā, tiek pieļauts, ka ugunsgrēks izcēlies darba drošības pārkāpumu dēļ.

Uzņemuma ASV vadība nolēma jau 9.februārī atsākt ražošanu tajā ražotnes daļā, ko ugunsgrēks nebija skāris. Edge Autonomy tiek dēvēts par vienu no vadošajiem pasaules līmeņa bezpilota lidaparātu tehnoloģiju ražotājiem, tas sadarbojas ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, un Mārupē tapušie droni ir nosūtīti arī Ukrainas armijas vajadzībām.

Lasiet arī: Ugunsgrēks dronu ražotnē izcēlies, iespējams, darba drošības pārkāpumu dēļ

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas