Nacionālā apvienība neatbalstīs budžetu bez demogrāfijas risinājumiem

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) rosina 2025.gada valsts budžetā līdzās drošībai par prioritātēm izvirzīt arī ekonomikas konkurētspējas stiprināšanu un atbalsta pasākumus demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, ziņo politiskā partija.

NA ieskatā plānotajām nodokļu izmaiņām jābūt mērķētām uz to, lai veicinātu ekonomikas un uzņēmējdarbības vides konkurētspēju Baltijas mērogā, tostarp pārskatot darbaspēka nodokļus, kā to jau ilgstoši gaida uzņēmēju un investoru organizācijas.

Tāpat politiskā partija uzskata, ka topošajā 2025.gada valsts budžetā jābūt skaidri iezīmētiem sociāliem un finanšu instrumentiem demogrāfijas veicināšanai, ņemot vērā, ka dzimstības līmenis sasniedzis rekordzemus rādītājus.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāts Artūrs Butāns (NA) norāda, ka neatbalstīs tādu budžeta pakotni, kurā nebūs iekļauti demogrāfijas un konkurētspējas risinājumi.

“Gada mēraukla rāda šīs koalīcijas darba pirmos rezultātus, un dati atklāj sabremzētu ekonomiku un dzimstības antirekordu. Ja budžetā šādi fundamentāli jautājumi netiks risināti, bet vienlaikus atradīsies finansējums medijiem krievu valodā un kursiem imigrantiem, kā tas izskanējis, tad NA šādu budžetu neatbalstīs,” skaidro Butāns.

Saeimas deputāts norāda, ka pašreizējais koalīcijas piedāvājums nevienlīdzības mazināšanai esot neefektīvs, jo neesot vērsts uz dzīves dārdzības mazināšanu personām ar apgādībā esošiem bērniem, kā arī tas nemazināšot ēnu ekonomikas apmērus.

NA sola iesniegt savus budžeta un nodokļu izmaiņu priekšlikumus.

Lasiet arī: Valsts pamatbudžeta bāzes izdevumi 2025.gadam aprēķināti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas