Nedēļas izskaņa – vējaina un nokrišņiem bagāta, ar svētdienu laiks kļūs sausāks

Šīs nedēļas izskaņā laiks būs vējains un gaidāmi arī nokrišņi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Nākamās nedēļas pirmajā pusē pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme, līdz ar to nokrišņi mitēsies un vējš pakāpeniski pierims.

Taču jaunās nedēļas otrajā pusē pastāv iespēja, ka ziemīgi laika apstākļi atgriezīsies. 

Piektdien nokrišņi mitēsies, daudzviet debesis skaidrosies un uzspīdēs saule. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15–19 m/s, bet nakts otrajā pusē un no rīta piekrastē līdz pat 20-23 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra būs +1…+4 grādu (pēc Celsija) robežās.

Sestdien Latviju šķērsos nokrišņu zona – tā nesīs galvenokārt slapju sniegu un lietu, bet austrumos arī sniegu. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15–18 m/s, naktī un no rīta jūras piekrastē līdz pat 20 m/s. Dienas laikā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1…-5 grādiem, vien piekrastes rajonos saglabājoties siltākam gaisam, tur būs -1…-3 grādi. Dienā maksimālā gaisa temperatūra turēsies +1…+5 grādu robežās.

Svētdiena būs mākoņaina, taču, pastiprinoties augsta spiediena atzara ietekmei, brīžiem debesis arī skaidrosies.

Diennakts BūS bez nokrišņiem, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš,

kas nakts otrajā pusē iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem.

Naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -3…-8 grādiem, piekrastes rajonos līdz +1…-2 grādu atzīmei. Līdz ar to uz ceļiem un trotuāriem var veidoties apledojums – ceļu satiksmes dalībniekiem jābūt uzmanīgiem! Diennakts gaišajās stundās gaiss iesils līdz -1…+4 grādiem, vēsākam laikam saglabājoties valsts austrumos.

Kaut arī vēl iepriekšējo dienu prognozes liecināja, ka jaunnedēļ gandrīz visā Latvijā varētu iestāties meteoroloģsikais pavasaris, aktuālā prognožu informācija šodien norāda, ka šāda varbūtība tomēr nav ļoti augsta, un valsts austrumu daļā vēl saglabāsies meteoroloģiskās ziemas apstākļi.

Meteoroloģiskais pavasaris 7.februārī ir iestājies Kurzemes piekrastes rajonos,

tuvākajās dienās tas varētu iestāties arī vietām Kurzemes vidienē un Zemgalē, arī Rīgā, bet Vidzemē un Latgalē vēl saglabāsies ziema.

Kopumā nākamajā darba nedēļā Latvijā nokrišņu būs maz, arī vējš pamatā pieturēsies lēns līdz mēreni stiprs. Gaisa temperatūra Vidzemē un Latgalē naktīs pazemināsies pat līdz -5…-7 grādiem, citviet nebūs zemāka par +2…-3 grādiem. Savukārt dienā lielākoties tā paaugstināsies līdz -1…+4 grādiem. Tomēr nedēļas otrajā pusē valsts austrumos arī dienā iespējams sals līdz -3 grādiem. Sekojot prognožu datu izmaiņām, jaunnedēļas sākumā informācija tiks precizēta.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas