Nedēļas izskaņā – vietām stipras lietusgāzes un pērkona negaiss

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs vēsta, ka piektdien un nedēļas nogalē gaisa temperatūra dienas laikā būs +16…+21 grādu (pēc Celsija) robežās. Debesis brīžiem skaidrosies, vietām gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss. 

Piektdien, Zinību dienā, saule mīsies ar mākoņiem. Rietumos, pēcpusdienā un vakarā arī centrālajos un austrumu rajonos īslaicīgi līs, vietām arī gaidāmas stipras lietusgāzes un pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, jūras piekrastē arī dienvidrietumu vējš, kas vietām pastiprināsies brāzmās līdz 15-17 m/s. Termometra stabiņš pakāpsies līdz +16…+20 grādu atzīmei.

Brīvdienās debesis palaikam skaidrosies.

Naktī uz sestdienu valsts rietumos gaidāmas stipras lietusgāzes, kuras var pavadīt arī pērkona negaiss, bet dienas laikā īslaicīgas lietusgāzes gaidāmas jau daudzviet Latvijā. Naktī uz svētdienu un svētdien no rīta lielā daļā valsts būs daļēji mākoņains un lietus gaidāms vien vietām, tomēr dienas laikā daudzviet Latvijā veidosies nokrišņu mākoņi, kas nesīs īslaicīgu lietu.

Nedēļas nogalē dominēs dienvidu, dienvidrietumu vējš 3-8 m/s, sestdien piekrastē tam esot brāzmainam. Gaisa temperatūra gan sestdien, gan svētdien naktī būs +11…+16 grādi, savukārt maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +17…+22 grādu robežās.

Prognozes nākamajai nedēļai vēl ir diezgan mainīgas,

tomēr pastāv iespēja, ka jaunnedēļ atmosfēras spiediens pakāpeniski paaugstināsies un laiks kļūs sausāks, vienīgi pirmdien vēl gaidāms lietaināks laiks. Nakts stundās temperatūra lielākoties gaidāma +10…+16 grādu robežās, dienās gaiss iesils līdz +17…+22 grādiem.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas