Netanjahu ārstējas slimnīcā; Izraēlas parlaments balso par tieslietu sistēmas reformu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu atrodas slimnīcā un atgūstas pēc ārkārtas sirds operācijas, un parlaments tikmēr gatavojas balsot par tieslietu reformām, raksta Politico.

Pēc tam, kad Netanjahu 22.jūlija vakarā tika nogādāts slimnīcā, viņam 23.jūlijā veikta operācija, lai ievietotu sirds ritma stabilizatoru. Kamēr Izraēlas premjerministrs atgūstas pēc procedūras, parlaments gatavojas balsot par pretrunīgi vērtēto tieslietu sistēmas reformu. Protesti pret reformu norit jau kopš gada sākuma, un mēdz izvērsties arī izteikti vardarbīgi. Izraēlas laikraksts Haaretz rakstījis, ka daži to dēvē par smagāko krīzi valsts vēsturē.

Associated Press ziņo, ka

Netanjahu ārsti operāciju vērtē kā veiksmīgu, un premjerministrs jūtoties labi.

Balsojums 24.jūlijā var atņem Izraēlas Augstākajai tiesai spēju atcelt valdības lēmumus, kas tai šķiet nepamatoti. Krīze kārtējo reizi uzmutuļoja nedēļas nogalē pirms balsojuma. Gan uzņēmēji, gan darba ņēmēju pārstāvji rīkojuši ārkārtas sapulces, lai pārrunātu iespējamo ekonomikas apstādināšanu, protestējot pret balsojumu.

Krīze apdraud arī Izraēlas drošības politiku, un militārais personāls paziņojis, ka atstās dienestu reformas dēļ. New York Times ziņojis, ka vairāk nekā 1000 Izraēlas Gaisa spēku rezerves karavīru paziņojuši, ka pārtrauks dienestu, ja balsojums panāks reformu īstenošanu.

Lasiet arī: VIDEO| Izraēlā plaši protesti pret iecerēto tiesu reformu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas