No Grieķijas salām evakuē tūristus

Tūrisma operatori sākuši nogādāt mājās cilvēkus, kuri pavadīja atvaļinājumu Rodas salā, kur plosās smagi meža ugunsgrēki, un paaugstināta ugunsbīstamība ir visā valstī, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Rodas salā ugunsgrēki plosās jau teju nedēļu, kopš 19.jūlija. Nedēļas nogalē liesmas sasniedza arī piekrastes kūrortus salas dienvidaustrumos. Arī no Korfu evakuēti tūristi. Rodas un Korfu salas ir Lielbritānijas un Vācijas tūristu iecienīti galamērķi.

Rodas salas mēra vietnieks valsts raidorganizācijai ERT sacīja: “Mēs jau septīto dienu piedzīvojam degšanu, un tā nav kontrolēta.”

Tūristi, kas gaidīja lidojumus mājup, nakti pavadīja uz lidostas grīdas.

No Rodas uz Lielbritāniju devušās jau trīs piepildītas lidmašīnas, un tiek plānots pēc iespējas ātrāk nogādāt mājās arī citus, kuru brīvdienas izjaukuši ugunsgrēki.

Kāds tūrists norādīja, ka pludmalē problēmas radīja dūmi. Cits pastāstīja, ka pavadījis divas dienas Rodas lidostā, un pašam vajadzējis organizēt lidojumu mājup uz Austriju. Viņš sacīja: “Mēs šeit guļam divas dienas. Nav segu, nav nekā. Šeit ir mazuļi, kuriem nepieciešams piens. Man viss bija jāizdara pašam, jo neviens mums šeit nepalīdz. Neviens to nesaprot.”

Tūroperatori Jet2, TUI un Corendo atcēluši lidojumus uz Rodas salu.

Lielbritānijas lidsabiedrība easyJet informēja, ka 24.jūlijā organizēti divi papildus lidojumi no Rodas uz Getvikas lidostu

Londonā. Otrdien, 25.jūlijā, tiks organizēti vēl papildus reisi.

Ryanair norādīja, ka lidojumi no Rodas salas notiek pēc grafika, un aviolīnija novēro situāciju.

Cilvēki no Rodas salas tiek evakuēti arī ar laivām un kuģiem. 23.jūlijā no pludmales evakuētas 59 personas.

Lasiet arī: Grieķijā ugunsgrēki posta mežus un liek iedzīvotājiem pamest mājas

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas