No pirmdienas vietām gaidāmas stipras lietusgāzes un pērkona negaiss

No pirmdienas Latvijā būs mainīgi laikapstākļi, dienvidu cikloni vietām atnesīs ļoti stipru lietu, pērkona negaisa laikā iespējama vētra un liela krusa, liecina jaunākās laika prognozes.

Pirmais ciklons Latviju sasniegs jau naktī uz pirmdienu, stiprākos nokrišņus tas izraisīs no rīta Kurzemē, savukārt lielāks pērkona negaisa risks būs dienā valsts austrumu novados.

Prognozes liecina, ka apstākļi būs piemēroti, lai negaisa mākoņos veidotos liela krusa un vētra, savukārt paša negaisa rašanās varbūtība būs samērā zema.

Otrdien un trešdien debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums. Otrdien vietām īslaicīgi līs, taču vakara stundās pietuvosies jauna nokrišņu zona, kas trešdien nesīs lietu jau daudzviet, vietām arī stipras pērkona lietusgāzes.

Naktī un no rīta, pūšot lēnam vējam, otrdien atsevišķos rajonos veidosies migla. Piekrastē vējš pūtīs stiprāk, un negaisa laikā tas būs brāzmains.

Naktīs gaiss atdzisīs līdz +12…+17°, tomēr dienās tas lielākajā daļā teritorijas iesils līdz +19…+24°, vietām pat par kādu grādu augstāk.

Postoša negaisa risks pieaugs trešdien un naktī uz ceturtdienu, kad Latviju šķērsos nākamais ciklons un maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +20 grādiem vietām piekrastē līdz +30 grādiem Latgalē.

Arī septembra sākumā laiks saglabāsies mitrs un mēreni silts. Nedēļas otrajā pusē daudzviet palaikam līs, vietām intensīvi un lietu pavadīs arī pērkona dārdi. Naktīs gaisa temperatūra būs par kādu grādu zemāka, tomēr dienās tā pieturēsies līdzīgi kā aizvadītajā nedēļā.

Lasiet arī: Negaiss Rīgas pašvaldības infrastruktūrai nodarījis teju 32 000 eiro zaudējumus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas