Nogranduši vairāki sprādzieni Ukrainas galvaspilsētā Kijivā; sprādzieni arī citās lielajās pilsētās

Ukrainas galvaspilsētā Kijivā, kā arī citās Ukrainas pilsētās, pirmdienas, 10.oktobra, rītā nogranduši vairāki krievu okupantu raidīto raķešu šāvieni, informē raidsabiedrība BBC.

Šo informāciju arī apstiprina Kijivas pilsētas mērs Vitālijs Kļičko, informējot, ka centrālajā Ševčenkovas rajonā nogranduši vairāki sprādzieni.

Sociālajos tīklos publicētajos attēlos un video redzamas raķešu triecienu atstātās sekas – dūmi, kas paceļas virs ēkām, saspridzinātās ielas vairākās Kijevas apkaimēs.

Aptuveni 90 minūtes pirms raķetes sasniedza Ukrainas galvaspilsētu, Kijivā atskanēja raķešu uzlidojumu trauksmes sirēnas. Šī ir pirmā reize, kad daudzu mēnešu laikā Kijiva ir cietusi, un sprādzieni ir daudz centrālāki nekā iepriekš.

Šī brīža informācija liecina par to, ka raķešu uzbrukumā ir nogalināti vismaz astoņi civiliedzīvotāji, savukārt ievainoti ir vismaz 24, vēsta BBC.

 

 

Ukrainas prezidenta padomnieks Mihailo Podoļaka pēc Krievijas mērķtiecīgajiem raķešu uzbrukumiem Kijivas, Zaporižjas un Dnipras pilsētu centriem Twitter norāda, ka tas ir «vēl viens pierādījums Kremļa teroristu neadekvātumam».

«Krievija nav spējīga karot kaujas laukā, bet ir spējīga nogalināt civiliedzīvotājus», raksta Podoļaks, piebilstot, ka Ukrainas ir nepieciešamas nevis sarunas, bet gan ieroči un pretgaisa aizsardzība.

Arī Latvijas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs nosodījis agersorvalsts raķešu uzbrukumus Ukrainas pilsētām, norādot, ka tādā veidā Krievija parāda savu «gļēvulību un patieso teroristiskas valsts būtību».

Tāpat tiek ziņots par uzbrukumiem Ukrainas rietumos esošajai Ļvivas pilsētai. Tādējādi ir secināms, ka agresorvalsts pēdējo stundu laikā mērķtiecīgi uzbrukusi vairākām Ukrainas pilsētām, apzināti uzbrūkot un nogalinot mierīgos iedzīvotājus.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas