“Okupekļa” vietā iekārtos parku

Bijušā Uzvaras parka vietā tiks labiekārtots parks, ar dažādām sporta un atpūtas iespējām iedzīvotājiem, trešdien, 5.aprīlī informēja Rīgas pašvaldība.

Plānots, ka Uzvaras parka rekonstrukcija izmaksās aptuveni 6 miljoni eiro. 

Brīdī, kad Rīgas dome (RD) lēma par okupācijas pieminekļa nojaukšanu, izskanēja dažādi viedokļi par to, kam šajā vietā jāatrodas pēc demontāžas,” skaidroja RD priešsēdētāja vietnieks Edgars Ratnieks un piebilda, ka lielākā daļa sabiedrības pauda, ka “okupekļa” vietā ir jāiekārto atpūtas parks. 

“Skaidrs ka šai vietai ir nepieciešams “atpūsties” pēc pieminekļa nojaukšanas un jākļūst par atvērtu telpu, kura ir pieejama un izmantojama visiem rīdziniekiem. 

Uzvaras parkam nosaukums tieši pirms simts gadiem piešķirts par godu uzvarai pār bermontiešiem. Vēsturiski Latvijas pirmās neatkarības laikā šajā parkā notikušas militāras parādes un dažādi nozīmīgi pasākumi,” pastāstīja Ratnieks. 

Viņš skaidroja, ka RD plāno “atgriezties pie šī koncepta un turpināt stiprināt parka vēsturisko nozīmi, līdztekus turpinot to attīstīt par rekreācijas zonu galvaspilsētas iedzīvotājiem ar dažādām sporta un atpūtas iespējām”. Publiskajā telpā arī ir izskanējuši priekšlikumi nojaukta pieminekļa vietā uzbūvēt nacionālās nozīmes stadionu vai koncertzāli, taču SKDS veiktā iedzīvotāju aptauja parādīja, ka 64% rīdzinieku atbalsta ieceri atjaunot un labiekārtot parku. 

Uzvaras parka rekostrukciju plānots veikt divos posmos – pirmajā posmā plānots labiekārtot parka ainavisko daļu 9ha platībā, uzstādīt vairāk nekā 100 jaunus soliņus, iekārtot bērnu rotaļu laukumu un iestādīt 1500 kokus, krūmus un citus augus.

Parka ainaviskās daļas labiekārtošanu plānots pabeigt līdz ši gada 11. novembrim. 

Plānots, ka šajā parka daļā arī tiks izbuvēti gājēju un velosipēdistu celiņi ar kopējo platību 9100m², paredzot arī celiņu skriešanai.  Parkā arī paredzēts izveidot unikālu ainavisku skeitborda trasi un 1km garu trasi slēpošanai un skrituļslidošanai. 

RD norāda, ka parka rekonstrukcijas otro posmu paredzēts īstenot nākamgad, izveidojot aktīvās atpūtas zonas tuvāk Hermaņa ielai. Plānots, ka šajā parka daļa atradīsies dažādiem sporta veidiem paredzēti laukumi, kā arī līdzdalības budžeta konkursā rīdzinieku atbalstītais betona baseina skeitborda laukums. Tiek plānots arī izveidot bērnu ūdens rotaļu laukumu.

Lasiet arī: Maijā dabasgāzes cena samazināsies par 24-37%

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas