“Olainfarm” paziņo par nosaukuma maiņu

Zāļu ražotāja AS “Olainfarm” mainīs nosaukumu un zīmolu uz “Olpha”, trešdien pavēstīja “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

“Zīmola maiņa stingri regulētajā farmācijas nozarē ir milzīgs solis un arī apliecinājums ne tikai uzņēmuma ambīcijām, bet arī gatavībai veikt investīcijas uzņēmuma turpmākajā attīstībā un valsts ekonomikā,” sacīja Bundulis.

“Olainfarm” turpina paplašināt darbību Rietumu eksporta tirgos, izstrādājot arī jaunu produktu portfeli ģenērisko medikamentu segmentā. Uzņēmuma mērķis ir kļūt par vienu no desmit vadošajām farmācijas kompānijām Eiropā savās terapeitiskajās grupās, būtiski kāpinot apgrozījumu arvien jaunos eksporta tirgos.

Pirmās jauno produktu pārdošanas Eiropas Savienības (ES) tirgos plānots sākt šovasar.

Bundulis sacīja, ka kopš nomainījušies akcionāri, uzņēmums ir uz jaudīga attīstības ceļa. Akcionāri ir ar lielu pieredzi veselības aprūpes un farmācijas jomā, tāpēc nākot ar skaidru redzējumu, ko vēlas sasniegt.

Uzņēmumam ir ambiciozs produktu portfelis un ambiciozi plāni apgrūt pasauli. Pirmā prioritāte ir Eiropa. Īsā laikā apstiprināti vairāk nekā 50 jauni produkti, ar kuriem startēt Eiropas tirgū, stāstīja Bundulis.

Jau vēstīts, ka “Olainfarm” koncerna apgrozījums 2022.gadā bija 120,249 miljoni eiro, kas ir par 9,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 66,5% un bija 21,161 miljons eiro. Vienlaikus pati “Olainfarm” 2022.gadā strādāja ar 113,537 miljonu eiro apgrozījumu un 18,143 miljonu eiro peļņu. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

“Olainfarm” nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. “Olainfarm” reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls patlaban ir 34 965 315 eiro.

Kompānijas īpašniece ir AS “Repharm” grupas māteskompānija “AB City”. “AB City” patiesie labuma guvēji, pēc kompānijas mājaslapā publiskotās informācijas, ir Josifs Apts, Sergejs Korņijenko, Andrejs Leibovičs, Aleksandrs Livšics, Mihails Lurje, Jeļena Ņikitina, Jānis Oskerko un Roberts Tavjevs.

Lasiet arī: Netālu no Rīgas lidostas no radariem pazudusi lidmašīna

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas