Par Stopify savāktajiem līdzekļiem uz Ukrainu ceļo siltie guļammaisi

Par ziedojumu straumēšanas servisā Stopify Ukrainas bruņoto spēku atbalstam savāktajiem līdzekļiem ceturtdien, 16. februārī, uz Ukrainu devies kārtējais sūtījums – simts lielu termo guļammaisu.

Šie guļammaisi Carinthia Sleeping Bag Defence 4 ļauj nodrošināt komforta temperatūru pat -15 grādu salā, un tos nosūta vairākām apakšvienībām, kas cīnās pie Bahmutas. Ukrainas vēstniecībā viesojās latviešu un ukraiņu skolēni no Rīgas Ukraiņu vidusskolas, Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas un Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas, kuri sagatavojuši zīmējumus karavīriem kā iedrošinājumu un spēka vēlējumu. Bērnu radītie darbi, palīdzot pašiem autoriem, tika iepakoti guļammaisos un nosūtīti uz Ukrainu.

«Ja iepriekšējos sūtījumos par Stopify savāktajiem līdzekļiem nodrošinājām tehniskas vajadzības – automašīnas, kvadriciklus, dronus, nakts redzamības iekārtas, ģeneratorus –, tad šoreiz sūtām siltumu. Gan fizisko – guļammaisus, gan emocionālo – bērnu novēlējumus, kas sildīs sirdi un stiprinās karavīru cīņassparu,» saka Stopify idejas autors Māris Upenieks.

Jau ziņots, ka ar nolūku veicināt sabiedrības atbalstu Ukrainas uzvaras tuvināšanai trīs komunikācijas nozares profesionāļi un labi draugi – Māris Upenieks, Mārcis Miķelsons-Germs un Miks Miķelsons – no pamatdarba brīvajā laikā izstrādāja ziedojumu straumēšanas servisu. Tas ļauj «abonēt» ikmēneša ziedojumu (sākot no nepilniem septiņiem eiro) Ukrainas bruņoto spēku atbalstam. Trīs mēnešu laikā kopš ziedojumu straumēšanas platformas Stopify pieteikšanas to abonējuši vairāk nekā 5 940 cilvēki no 46 valstīm.

Kopā izdevies savākt jau vairāk nekā 250 000 eiro un nosūtīt pirmās palīdzības kravas uz frontes līniju

– kvadriciklus, termovizorus, nakts redzamības monokļus, taktiskos cimdus, brilles, dronus, dīzeļģeneratorus un daudz citu Ukrainas armijai nepieciešamu lietu.

Lai ziedojumu vākšanas process būtu uzticams, jau sākotnēji tika piesaistīti vietnes stratēģiskie partneri – biedrība Ziedot.lv un Ukrainas vēstniecība Latvijā, kas nodrošina gan finanšu izlietojuma caurskatāmību, gan arī to, ka par ziedotajiem līdzekļiem tiek iegādāta tehnika, kas frontē šobrīd visvairāk nepieciešama.

Par platformā saziedoto finansējumu netiek iegādāti ieroči un munīcija.

Stopify automātiski izbeigs savu darbību Ukrainas uzvaras dienā vai dienā, kad tiks parakstīts miera līgums, kas balstīts Ukrainas nosacījumos.

Lasiet arī: Dzērājšoferiem konfiscētos auto plāno atdot Ukrainas armijai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas