Pasažieru vilciens no trešdienas atcēlis vairākus reisus Jūrmalas virzienā

AS “Pasažieru vilciens” no trešdienas, 10.janvāra, atcēlis vairākus reisus Jūrmalas virzienā, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Saistībā ar sala radīto ietekmi uz jauno elektrovilcienu tehnisko stāvokli un mašīnistu veselību “Pasažieru vilciens” no 10.janvāra darba dienās atcēlis reisu Rīga (plkst.18.24)-Dubulti (plkst.18.59) un reisu Dubulti (plkst.19.18)-Rīga (plkst.19.53), savukārt katru dienu atcelts reiss Rīga (plkst.20.54)-Sloka (plkst.21.44) un reiss Sloka (plkst.22.18)-Rīga (plkst.23.08).

Jau vēstīts, ka šie reisi attiecīgā iemesla dēļ bija atcelti arī otrdien, 9.janvārī.

Jau ziņots, ka 2023.gada 15.decembrī “Pasažieru vilciens” sāka pasažieru pārvadājumus ar trim jaunajiem elektrovilcieniem Tukuma, Aizkraukles un Skultes virzienā, savukārt 16.decembrī jaunie elektrovilcieni sāka kursēt arī Jelgavas virzienā. Taču vilcieniem tiek konstatēti dažādi tehniski bojājumi, tostarp vismaz divos gadījumos jaunajiem elektrovilcieniem stacijā ir izlādējusies baterija, neļaujot pacelt pantogrāfu.

Pirmie divi Čehijas uzņēmumā “Škoda Vagonka” ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022.gada jūnijā.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Visa projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

Lasiet arī: Vivi atkal neiet tehnisku iemeslu dēļ. Atcelti vairāki vilcieni

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas