“Pasažieru vilciens” vadītājs atkāpjas no amata

“Lai mazinātu publisko spiedienu AS “Pasažieru vilciens” komandai, es pieņemu lēmumu atkāpties no AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētāja amata,” informē Rodžers Jānis Grigulis.

Šodien līnijā Rīga-Tukums un saistītajās līnijās tika ietekmēta vilcienu kustība, tā atjaunota plkst. 8.28.

“Šī rīta reisu atcelšanas vai kavēšanās iemesls nav saistīts ar jauno ritekļu uzticamību, bet gan ar problēmām dzelzceļa infrastruktūrā.

Proti, tika konstatēti strāvas padeves pārrāvumi,”

norāda Grigulis.

Uzņēmumā norāda, ka februārī tika atjaunota vilcienu kustības precizitāte 98,6%, kas ir iepriekšējā gada līmenī, 17 jaunie elektrovilcieni ir pieejami satiksmei un otro mēnesi pēc kārtas mums ir pieaugošs pārvadāto pasažieru skaits.

“Krīze ir pārvarēta. Tomēr šī rīta incidents rāda, ka mēs nevaram mazināt modrību, katram darbiniekam no konduktora līdz valdes loceklim jārīkojas precīzi pēc izstrādātā risku mazināšanas plāna ar visaugstāko atbildību. Transporta nozarē nemainīgi saglabāsies dažāda rakstura incidenti un tikai no saskaņotas darbības ik dienu, stundu, minūti, ir atkarīgs vai atrisinām to labākajā veidā,” skaidro Grigulis.

Viņš arī piebilst, ka priekšā vēl ir izaicinājumi – gan uzbūvēt jauno remonta centru, pieņemt atlikušos “Škoda Vagonka” vilcienus, ieviest starptautiskus pārvadājumus, gan ieviest kustības intervālgrafiku un tas, ka komanda risināja krīzes situāciju parāda, ka “Pasažieru vilciens” komandai tas ir pa spēkam.

“Katrs AS “Pasažieru vilciens” darbinieks atbildīgi un ar augstu pašatdevi pildīja savus pienākumus, sadarbojās gan uzņēmumā, gan ar citiem nozares dalībniekiem, ieviešot un īstenojot risku mazināšanas plānu, kad plāns ir veiksmīgi ieviests, es nolēmu mazināt publisko spiedienu un atkāpties no valdes priekšsēdētāja amata,” skaidro Grigulis.

Viņš arī pateicās bijušajiem kolēģiem par sadarbību, profesionalitāti, sniegto atbalstu gan ikdienas, gan krīzes situācijās.

Uzņēmuma darbību uzrauga padome, valdē darbu turpina valdes locekļi – Aldis Daugavvanags un Raitis Nešpors un uzņēmumā strādā vairāk kā 1000 kolēģi.

Grigulis AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētāja amatu ieņēma no 2017. gada 16. oktobra. 

Lasiet arī: Līdz gada beigām visiem vilcieniem vajadzētu būt kustībā, norāda Grigulis

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas